Polis kenal pasti enam remaja terbabit kes gaduh - Utusan Malaysia

Polis kenal pasti enam remaja terbabit kes gaduh

TANGKAP layar video pergaduhan sekumpulan remaja lelaki di tepi padang di Taman Mubibbah dekat Sungai Siput yang tular dalam media sosial. - UTUSAN
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

SUNGAI SIPUT: Polis telah mengenal pasti enam remaja lelaki yang dipercayai terbabit dalam kes pergaduhan di tepi padang Taman Muhibbah di sini yang tular di media sosial sejak semalam.

Ketua Polis Daerah Sungai Siput, Superintenden Mohd. Khaizam Ahmad Shahabudin berkata, satu laporan polis diterima berkaitan pergaduhan itu yang dibuat mangsa berusia 16 tahun pada pukul 6.25 petang di Balai Polis Sungai Siput.

Katanya, satu kertas siasatan dibuka mengikut Seksyen 160 Kanun Keseksaan yang merujuk kepada melakukan gaduh gempar.

“Siasatan awal mendapati pergaduhan itu membabitkan enam remaja lelaki berusia 16 hingga 19 tahun di mana lima daripada mereka masih bersekolah.

“Motif pergaduhan tersebut berpunca daripada rasa tidak puas hati terhadap sekumpulan remaja yang dikatakan membuat bising dengan membunyikan ekzos motosikal,” katanya di sini hari ini.

Menurut Mohd. Khaizam, pihaknya akan memanggil kesemua remaja terbabit dan saksi lain untuk membantu siasatan.

“Orang ramai dinasihatkan agar tidak menularkan maklumat tidak sahih atau membuat sebarang spekulasi yang boleh mengganggu siasatan polis,” katanya.

Terdahulu, beberapa video dan gambar kejadian itu tular di media sosial yang memaparkan sekumpulan remaja lelaki bertekak dengan ada daripada mereka menumbuk dan menendang mangsa. – UTUSAN

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, Telegram, TikTok & WhatsApp Channel

BERITA BERKAITAN