Noraniza Idris harap bertemu Naim Hariri di syurga  - Utusan Malaysia

Noraniza Idris harap bertemu Naim Hariri di syurga 

NORANIZA IDRIS
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KUALA LUMPUR: “Rehatlah wahai anak syurga Mak Long, moga kita bertemu di syurga Allah kelak.” 

Itu luahan penyanyi irama tradisional, Noraniza Idris selepas dimaklumkan berkenaan kematian anak saudaranya, Naim Hariri  Kamaruddin,  31, yang ditemukan terdampar di Pantai Kelulut, Terengganu.

Finalis rancangan realiti Gegar Vaganza musim ketujuh itu berkata, beliau reda atas pemergian Allahyarham Naim dalam keadaan yang tidak dijangkakan dan berharap bertemu semula di fasa kehidupan seterusnya. 

“Rehatlah Naim, anak syurga Mak Long. Lepaskan lelah dunia, kami reda dengan pemergian kau. Hari ini walau berat, kami terima hanya jasad kau yang tak bernyawa laut pulangkan. 

“Sesungguhnya ramai saksi dunia ini melihat kebaikan, kesantunan dan budi pekertimu anak. Semoga syurga tempatmu, Naim,” katanya dalam satu kenyataan di Facebooknya, Akar Zapin Kita hari ini. 

Mayat Allahyarham Naim Hariri ditemukan pasukan penyelamat pagi ini selepas tiga hari hilang di pantai berkenaan, dipercayai ditarik ombak ketika sedang mandi di pantai pada pukul 6.40 petang Jumaat lalu. 

Dia sepatutnya melangsungkan pernikahan dengan tunangnya, Farah Nabilah Huda Ismail, 27, di Kampung Surau Haji Mat Zin, Batu Payong, Marang, pada pukul 10 pagi semalam.  – UTUSAN ONLINE 

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, Telegram, TikTok & WhatsApp Channel

BERITA BERKAITAN