fbpx

28 November 2020, 10:32 am

  TERKINI

MPSepang laksanakan Op Sanitasi dan Disinfeksi di 24 lokasi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

SEPANG: Majlis Perbandaran Sepang (MPSepang) akan menjalankan operasi sanitasi dan disinfeksi di 24 lokasi bermula esok hingga Khamis ini sebagai langkah membendung penularan Covid-19.

Yang Dipertuanya, Datuk Abd. Hamid Hussain berkata, operasi berkenaan memfokuskan kawasan tumpuan awam, kaki lima pusat perniagaan atau komersial dan persekitaran yang berpotensi menularnya jangkitan Covid-19.

“Op sanitasi awam ini dibantu Pejabat Kesihatan Daerah Sepang, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia serta polis.

“Beberapa lokasi tumpuan orang ramai dan pusat perniagaan dikenal pasti antaranya di Bandar Baru Salak Tinggi (BBST), Pasar Basar Salak, Blok Asrama Pekerja Omniwise KLIA, Salak dan Stesen Minyak Petronas, Pekan Salak.

“Selain itu operasi sanitasi ini juga akan dilakukan di Taman Saujana KLIA (Jalan 1/1-1/2), Kota Warisan (Apartment Megah Villa), lot komersial Warisan Sentral (KIP Sentral) dan lot komersial Taman Bunga Raya,” katanya menerusi Facebook rasmi MPSepang, hari ini.

Katanya, pemilik premis juga diminta turut serta melaksanakan nyah kuman secara kendiri dalam membendung penularan wabak. – UTUSAN ONLINE

POPULAR