fbpx

Media Jerman selar Flick

Jerman menerima aib yang sama pada 2018 selepas gagal melepasi peringkat kumpulan.

DOHA : Akhbar Jerman menyelar tindakan Hansi Flick terhadap pasukan berikutan tersingkir dari Piala Dunia yang mengejutkan dan dianggap “aibnya yang memalukan”

Juara dunia 2014 itu disingkirkan pada peringkat kumpulan di Rusia empat tahun lalu sejarah berulang awal pagi tadi apabila Jerman menduduki tempat ketiga dalam Kumpulan E -di belakang Sepanyol dengan perbezaan gol.

Jerman tewas kepada Jepun dalam perlawanan pembukaan mereka, yang terbukti kritikal, sebelum seri dengan Sepanyol dan kemenangan semula 4-2 ke atas Costa Rica.

Tetapi kemenangan Jepun ke atas Sepanyol bermakna pasukan Flick boleh mengemas beg mereka dan terbang pulang.

Akhbar Bild menggunakan tajuk “memalukan yang memalukan”, “wie Wembley” iaitu “seperti Wembley” – merujuk kepada pemenang kontroversi Jepun yang mempunyai persamaan dengan jaringan Geoff Hurst pada perlawanan akhir 1966.

“Jerman bukan lagi pasukan kejohanan. Ia akan memerlukan perubahan asas untuk keluar dari kebiasaan ini.

“Perkara semakin menurun sejak memenangi Piala Dunia 2014. Kembali ke puncak dunia hanyalah ilusi untuk pasukan Jerman.

Dan Bavarian Football Works menuntut “Flick perlu meletak jawatan jika dia mempunyai “apa-apa maruah”, antara sebahagian tajuk-tajuk yang dikeluarkan media Jerman.

Sementara itu, Pengarah pasukan kebangsaan Jerman, Oliver Bierhoff mengakui pasukannya “tidak mempunyai kecekapan yang selalu kita miliki selain pertahanan yang lemah. -AGENSI.

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Telegram & TikTok

BERITA BERKAITAN