UPNM santuni petugas Media Mulia  jadi mangsa bah di Pahang - Utusan Malaysia

UPNM santuni petugas Media Mulia  jadi mangsa bah di Pahang

JESSICA Ong Hai Liaw (kiri) menyampaikan sumbangan UPNM terus kepada Abdul Rashid Abdul Rahman (tengah) di Mengkarak, Pahang hari ini. – IHSAN UPNM
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PUTRAJAYA: Kesan bencana banjir besar baru-baru ini bukan sahaja menjejaskan kehidupan ramai penduduk awam, malahan tidak ketinggalan beberapa petugas media tempatan sendiri.

 Prihatin dengan nasib yang menimpa rakan media, Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)  tampil menyantuni petugas Media Mulia Sdn. Bhd.,  Abdul Rashid Abdul Rahman dengan menyampaikan sumbangan khas selepas kerja pembersihan oleh sukarelawan UPNM di Sekolah Menengah Kebangsaan Mengkarak, Bera.

 Ia diserahkan sendiri oleh Pengarah Hal Ehwal Korporat UPNM, Prof. Madya Dr. Jessica Ong Hai Liaw sebagai tanda kecaknaan terhadap keperitan bah yang dirasai wartawan berkenaan.

 Rumah yang diduduki Abdul Rashid bersama-sama ahli keluarganya di Bentong rosak akibat ditenggelami banjir.

 Kegigihan koresponden akhbar Kosmo! di Pahang itu juga  menyentuh perasaan UPNM susulan banyak laporan banjir di negeri ini minggu lalu disiarkan ketika rumahnya turut terkesan.

 Menerusi kenyataan, UPNM memaklumkan bahawa pihaknya sentiasa menghargai jasa warga media atas liputan berita terhadap institusi pengajian tinggi itu melalui Program Santuni Media iaitu antara Misi Bantuan dan Sukarelawan Bencana Banjir UPNM di Pahang dengan melibatkan pembaikan dan pemulihan kediaman staf serta pelajarnya yang terjejas di negeri berkenaan.

 Naib Canselor UPNM, Leftenan Jeneral Datuk Hasagaya Abdullah turut melakukan lawatan kawasan kelmarin dan amat prihatin dengan kebajikan mereka disebabkan musibah tersebut.

 Menurut kenyataan berkenaan lagi, misi khas tersebut juga menghantar sejumlah pek makanan kepada masyarakat Bera melalui Guru Besar Sekolah Kebangsaan Bukit Rok dengan kerjasama Kementerian Pengajian Tinggi yang turut menyalurkan 500 pek makanan kepada Pusat Khidmat DUN Johol, Negeri Sembilan. – UTUSAN ONLINE 

 

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya