Pengoperasian semula BBP Seremban - Utusan Malaysia

Pengoperasian semula BBP Seremban

NGA Kor Ming (baris depan, tengah); Ahli Parlimen Seremban, Anthony Loke Siew Fook (enam dari kiri) dan Ketua Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Datuk Abdul Wahab Mat Yassin (enam dari kanan) bergambar bersama pegawai dan anggota bomba pada majlis perasmian Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Seremban. – UTUSAN/MOHD. SHAHJEHAN MAAMIN
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

MENTERI Pembangunan Kerajaan Tempatan, Nga Kor Ming baru-baru ini menyempurnakan majlis perasmian Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Seremban.

Ia selepas balai bomba yang berusia lebih 60 tahun berkenaan selesai dinaik taraf selepas projek itu dimulakan pada 2020 menerusi kos sebanyak RM6.1 juta.

Pengoperasian semula balai bomba berkenaan pada 21 Februari lalu menjadikan jumlah keseluruhan 20 buah balai bomba di Negeri Sembilan.

Kor Ming berkata, wujudnya balai bomba berkenaan bersama beberapa buah lagi balai berhampiran seperti Balai Bomba Ampangan, Senawang dan Seremban 2 pastinya memberikan kelegaan kepada penduduk setempat berkenaan perkhidmatan kebombaan. – UTUSAN

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, Telegram, TikTok & WhatsApp Channel

BERITA BERKAITAN