Hirup kopi, nikmati panorama matahari terbenam

Hirup kopi, nikmati panorama matahari terbenam

BEBERAPA pelanggan menikmati suasana matahari terbenam sambil menikmati kopi di County’s Kopi di pantai Kampung Kurung Tengar, Kuala Perlis, semalam. – UTUSAN/IZLIZAN OTHMAN
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KANGAR: Di sebalik keindahan panorama matahari terbenam di Pantai Kurung Tengar, Kuala Perlis di sini, wujudnya sebuah van kopi bergerak yang menjadi antara tarikan baharu pengunjung di kawasan berkenaan.

Menariknya, pengunjung yang menikmati kopi di situ berpeluang berehat dan santai sambil menantikan detik matahari terbenam yang menyajikan pemandangan cukup memukau.

Dengan menyajikan minuman kopi premium kepada para pelanggan, County’s Kopi yang diusahakan pasangan suami isteri, Fahmi Che Khosni, 38, dan Nurul Asyikin Mokhtar Kamal,31, itu menerima sambutan cukup hebat.

Bercakap kepada Utusan Malaysia, Fahmi berkata, dia dan isteri mendapat inspirasi menjalankan perniagaan yang ber­operasi sejak dua bulan lalu selepas melihat beberapa pe­ngusaha kopi di Amerika Syarikat dan Indonesia yang menggunakan konsep sedemikian dalam perusahaan mereka.

“Kami banyak melihat video-video memaparkan pengusaha di luar negara begitu menghargai keindahan alam semula jadi de­ngan memberi peluang kepada pengunjung untuk minum kopi sambil menikmati pemandangan menenangkan.

“Disebabkan itulah kami mencuba nasib untuk menjalankan perniagaan ini di Pantai Kurung Tengar yang sememangnya ter­kenal dengan keindahan matahari terbenam,” katanya.

Fahmi berkata, County’s Kopi menyediakan lima jenis minuman kopi premium antaranya seperti latte, hazelnut latte,dolce latte, caramel macchiato dan mocha.

Katanya, harga yang ditawarkan adalah serendah RM4 hingga RM12 dengan operasi perniagaan dari pukul 5 hingga 7 petang.

Dalam pada itu, Fahmi berkata, pihaknya turut menyediakan kemudahan meja dan tikar kepada pengunjung, namun, mereka turut digalakkan untuk membawa sendiri kelengkapan berkenaan.

“Dalam sehari kami dapat jual sekitar 50 hingga 100 cawan kopi dan penerimaan orang ramai terhadap konsep ini amat mengga­lakkan,” katanya. –UTUSAN

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya.