fbpx

Kertas siasatan dakwaan fitnah Razman dirujuk ke Timbalan Pendakwa Raya

MOHD. Yusri bercakap kepada pemberita dalam sidang akhbar di pusat mengundi di Pusat Latihan Kontinjen Perak, Balai Polis Pasir Puteh, Ipoh hari ini. - UTUSAN

IPOH: Kertas siasatan berhubung kenyataan kontroversi calon Dewan Undangan Negeri (DUN) Gunong Semanggol, Razman Zakaria telah dirujuk kepada Timbalan Pendakwa Raya.

Ketua Polis Perak, Datuk Mohd. Yusri Hassan Basri berkata, pihaknya sedang menunggu arahan daripada pihak berkenaan untuk tindakan seterusnya.

“Tiada individu yang dipanggil setakat ini. Kertas siasatan telah dirujuk kepada TPR (Timbalan Pendakwa Raya) dan kita tunggu arahan selanjutnya,” katanya kepada pemberita dalam sidang akhbar di pusat mengundi Pusat Latihan Kontinjen Perak, Balai Polis Pasir Puteh di sini hari ini.

Menerusi laporan sebuah portal berita, Razman yang juga Pesuruhjaya Pas Perak dikatakan mendakwa UMNO dan Pakatan Harapan (PH) akan bekerjasama selepas PRU15.

Razman juga dilaporkan mendakwa Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mengetuai PH membawa budaya songsang lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) dan mahu menghalalkan perkahwinan sejenis manakala DAP pula membawa agenda komunis.

Sehubungan itu, Polis Perak telah membuka kertas siasatan berhubung dakwaan Razman itu dan siasatan dijalankan mengikut Seksyen 505(b) Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998. – UTUSAN

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Telegram & TikTok

BERITA BERKAITAN