CompAsia mudahkan pengguna, sedia pilihan peranti terpakai - Utusan Malaysia

CompAsia mudahkan pengguna, sedia pilihan peranti terpakai

Pengurus Syarikat CompAsia, Julius Lim
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KUALA LUMPUR : Seiring sebagai sebuah syarikat dan pusat pengurusan kitaran hayat peranti dan pelupusan aset teknologi maklumat terkenal di negara dan di Asia Tenggara, CompAsia terus melakar kejayaan bagi memudahkan golongan pengguna.

Menerusi misi memaksimumkan kemampuan peranti terpakai asli berkualiti sekali gus meminimumkan ‘e-waste’, CompAsia baru-baru ini melancarkan kempen CompAsia Confident dalam usaha menjadikan ‘e-shop’ syarikat itu sebagai laman sesawang pertama membabitkan hal peranti terpakai.

Menurut Pengurusnya, Julius Lim, visi mereka selama ini mahu menggalakkan penggunaan barangan elektronik terpakai dan mengelak pembuangan yang melambakkan sisa komponen terbabit.

“Kempen ini cukup memberi faedah kepada peminat gajet atau peranti elektronik. Justeru, jika ada kerosakan dan mahu berjimat tanpa membeli produk baru, jangan fikir panjang untuk memilih dan mendapat bantuan syarikat kami.

“Semua peranti terpakai yang kami jual di e-shop CompAsia telah diperiksa oleh juruteknik profesional. Kami juga berusaha mengubah persepsi terhadap peranti terpakai kerana sebagai penjual, kami jamin semua produk kami berkualiti tinggi dan asli,” katanya.

Selain itu, kata Julius Lim, pengguna juga berpeluang menikmati pelbagai kelebihan sekiranya memilih CompAsia untuk mendapatkan peranti asli terpakai.

“Kami menjalankan pemeriksaan kualiti 32 langkah pada setiap telefon untuk memastikan alat ganti adalah 100 peratus asli dan berfungsi sebelum menjualnya kepada pelanggan. Kami juga menawarkan penghantaran percuma di seluruh negara.

“Malah pelanggan dapat berjimat sehingga 50 peratus sekiranya memilih peranti terpakai. CompAsia juga menawarkan jaminan atau waranti sehingga 12 bulan dengan pelbagai pilihan peranti kami. Pelanggan akan menerima pakej lengkap percuma (penyesuai & kabel) dengan setiap pembelian,” katanya.

Kata Julius Lim lagi, mereka turut memberi promosi potongan sebanyak RM50 untuk semua peranti dari 1 Februari hingga 31 Mac depan.

“Kami juga menawarkan pelan ‘Replace Plus’, iaitu sebuah pelan yang membenarkan anda untuk menukar peranti dengan alasan apa pun dengan bayaran tambahan.

“Selain itu, sekiranya pelanggan ingin menjual peranti sama ada berfungsi atau tidak, mereka boleh melakukannya melalui aplikasi InstaCash.

“Mereka hanya perlu Muat turun aplikasi, Jalankan diagnostik, Tunggu rakan penghantar kami mengambil peranti dari mereka secara percuma. Kemudian mereka akan dibayar serta merta. Lebih mudah boleh rujuk atau klik pautan https://bit.ly/3g7SBw9” katanya.

Syarikat yang bertujuan menyelamatkan alam sekitar dengan kitar semula barangan elektronik dan menjimatkan nilai wang pelanggan ini berkembang di seluruh Asia Tenggara sejak tahun 2012 di sembilan negara dan mempunyai 40 rakan kongsi seluruh dunia.

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, Telegram, TikTok & WhatsApp Channel

BERITA BERKAITAN