Mat Shah Safuan biayai kos besarkan Unit Jantung PPUM - Utusan Malaysia

Mat Shah Safuan biayai kos besarkan Unit Jantung PPUM

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Pada 27 Jun 1983, akhbar Utusan Malaysia melaporkan seorang dermawan Melayu terkenal, Tan Sri Mat Shah Safuan hari ini sanggup untuk membiayai kos untuk pengubahsuaian dan memperbesarkan Unit Rawatan Jantung di Hospital Universiti Petaling Jaya.

Beliau yang merupakan Pengerusi Eksekutif Kumpulan Safuan turut memaklumkan, bantuan tersebut termasuk kelengkapan elektrik dan penghawa dingin untuk unit tersebut.

Antara peristiwa lain yang menarik.

  • 27 Jun 1980Seekor gajah yang memijak mati gembalanya dalam kejadian di Kampung Bukit Chandan baru-baru ini akan ditembak mati, menurut Pejabat Pelindung Mergastua.
  • 27 Jun 1982Kementerian Tenaga, Telekom dan Pos mengadakan siasatan berhubung penangkapan 30 orang peminat bola sepak ketika leka menyaksikan siaran langsung Piala Dunia di stesen setelit bumi di Lendu, Melaka.
  • 27 Jun 1983 – Kerajaan mengiktiraf kelulusan Sijil Maahad Tahfiz sebagai setaraf dengan kelulusan diploma mulai tahun ini.

Dapatkan maklumat lanjut di Pusat Maklumat dan Arkib Media Mulia Sdn Bhd. Sebarang urusan pertanyaan atau pembelian bahan-bahan arkib sila hubungi kami di nombor telefon: 03-74556428/019-3330317 atau e-mel ke: [email protected]

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya