Tun Mahathir rasmi Menara Tun Razak - Utusan Malaysia

Tun Mahathir rasmi Menara Tun Razak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Pada 7 April 1984, akhbar Utusan Malaysia melaporkan bangunan Ibu Pejabat Perbadanan Nasional (PERNAS) di Jalan Raja Laut yang dirasmikan oleh Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad telah dinamakan sebagai Menara Tun Razak.

Ia telah diumumkan oleh Pengerusi PERNAS, Tunku Datuk Shahriman Tunku Sulaiman dalam ucapannya di majlis perasmian tersebut. Menurutnya, ia sempena mengambil ingatan kepada Allahyarham Tun Abdul Razak, Perdana Menteri kedua dan Perdana Menteri pertama bertanggungjawab. terhadap PERNAS

Antara peristiwa lain yang menarik

  • 7 April 1971 – Menteri Pertanian dan Tanah, Tan Sri Ghazali Jawi menyatakan penggunaan pukat rawa surong diharamkan penggunaannya mulai awal bulan ini.
  • 7 April 1975 – Presiden Chiang Kai Shek meninggal dunia di rumah sakit besar di Taipei, Taiwan.
  • 7 April 1985 – Tentera telah merampas kuasa di Sudan ketika Presidennya Jaafar Numeiry dalam penerbangan pulang dari Washington.

Dapatkan maklumat lanjut di Pusat Maklumat dan Arkib Media Mulia Sdn Bhd. Sebarang urusan pertanyaan atau pembelian bahan-bahan arkib sila hubungi kami di nombor telefon: 03-74556428 atau e-mel ke: [email protected]

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya