Uyaina tolak 'job' di Indonesia demi lahirkan anak di tanah air - Utusan Malaysia

Uyaina tolak ‘job’ di Indonesia demi lahirkan anak di tanah air

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KUALA LUMPUR : Pelakon, Uyaina Arshad mengakui berat hati untuk melepaskan tawaran menjadi pengacara untuk sebuah program di Indonesia pada Ramadan yang akan datang.

Ini kerana, menurut Uyaina, dia terpaksa membuat keputusan itu kerana memikirkan keadaan dirinya yang kini sedang hamil tujuh bulan.

“Pada mulanya memang saya terima tawaran itu tetapi apabila memikirkan kandungan memasuki usia lapan bulan dan perlu berada di Indonesia selama sebulan sepanjang Ramadan saya terpaksa menolak.

“Sekiranya melahirkan di sana (Indonesia) proses dokumentasi untuk anak saya mungkin akan jadi sukar selain saya perlu tinggal lebih lama untuk meneruskan berpantang. Saya berat hati juga untuk melepaskan tawaran ini.

“Sebab saya tahu program tersebut memang menarik. Mengacarakan program Indonesia memang seronok. Bayaran yang ditawarkan juga bagus, selain mereka (kru produksi) sangat menjaga kebajikan saya dengan baik sepanjang berada di sana.

“Saya diberikan rumah, pemandu peribadi, jurumekap dan saya sebenarnya hanya perlu bawa diri sahaja ke sana,” katanya.

Dalam pada itu, pelakon drama Perempuan Tanpa Dosa ini turut meluahkan rasa syukur apabila masih lagi dikekalkan sebagai duta jenama Ariani untuk tahun keempat.

“Alhamdulillah saya masih lagi diberi kepercayaan untuk membawa jenama Ariani walaupun saya sedang hamil. Saya rasa mesti ada sebab kenapa Ariani masih mengekalkan saya sebagai duta kerana saya melalui fasa-fasa berbeza dalam kehidupan.

“Dari mula saya memakai baju bersaiz XS hinggalah kini M atau XL mengikut potongan baju. Walaupun berubah saiz tetapi saya masih tetap boleh bergaya dengan rekaan Ariani,” katanya.

Untuk rekod, Uyaina mendirikan rumah tangga dengan Syahiran pada 21 Disember 2021 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki iaitu Raja Urhan yang kini berusia setahun.

Uyaina dan Syahiran juga kini sedang menantikan kelahiran cahaya mata kedua mereka pada Mei ini.

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya