iQOO Z7 - Pengecasan pantas, kepuasan menonton selama lima jam!

iQOO Z7 – Pengecasan pantas, kepuasan menonton selama lima jam!

iQOO Z7
iQOO Z7 - Pengecasan pantas, kepuasan menonton selama lima jam!
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

iQOO telah melancarkan telefon pintar siri iQOO Z7 terbaharu yang akan membebaskan anda daripada pengalaman telefon biasa-biasa sahaja! Telefon pintar ini mempunyai prestasi memberangsangkan, jangka hayat bateri yang sangat baik, dan reka bentuk anggun yang minimalis dan bergaya.

Menawarkan dua pilihan warna di mana “Kelabu Metalik” menggunakan teknologi matte AG yang menghasilkan kesan warna langit hitam di malam hari dan mempesonakan pada permukaan telefon, manakala “Biru Matrix” menggunakan struktur mikrokristalin tiga dimensi yang menghasilkan tekstur warna telefon pintar flagship berkilat dan telus yang juga sangat selesa untuk dipegang. 

Penambahbaikan Penuh Ciri Pintar 

Model iQOO Z7 menawarkan ciri pintar yang paling mengagumkan dalam julat harganya, dengan ciri seperti NFC, sokongan Kawalan Jauh Inframerah dan perluasan Wifi 6. Selain itu, telefon pintar ini dilengkapi penyejuk cecair super besar 3K menggunakan teknologi VC.

Pembesar suara dwi stereo pula menghasilkan sistem bunyi yang lebih mantap dan memberikan pengalaman permainan yang lebih mengasyikkan pengguna. Teknologi motor linear paksi X telefon pintar ini juga menghasilkan kesan getaran yang lebih komprehensif dan terang semasa melayan game.

Selain itu, fungsi kamera iQOO Z7 juga mengagumkan, dengan kamera belakang dilengkapi penstabilan imej optikal 64 juta OIS, gambar yang dirakam pada waktu malam kelihatan lebih jelas dan stabil bagi menghasilkan momen dinamik. Mod Super Night Mode 4.0, Pro Sports Mode 3.0, Super Moon, dan BUFF bagi merakam imej pada waktu malam pula membolehkan anda menghasilkan gambar yang lebih artistik.

Tonton dan layan game tanpa risau kehabisan bateri

Jika menonton filem atau bermain game di telefon bimbit adalah keutamaan anda, keupayaan pengecasan pantas iQOO Z7 adalah perkara yang diperlukan. Dengan 120W Dual-Cell FlashCharge dan kapasiti bateri besar 5000mAh, ia mampu mengecas lebih pantas daripada telefon lain dalam julat harga yang sama.

Hanya lima minit masa mengecas diperlukan  untuk menonton drama beramai-ramai selama lima jam, memang mengagumkan!  Selain itu, dengan 26 minit lagi, telefon anda boleh dicas sepenuhnya, memberikan anda pesta menonton sehingga 18.06 jam.

Tapi jangan lupa untuk berehat seketika! Kemudahan pengecasan Z7 membolehkan anda menikmati rancangan TV tanpa perlu berhenti separuh jalan untuk mengecas telefon. Begitu juga, bagi mereka yang gemar bermain game, anda boleh nikmati permainan yang mengasyikkan selama 6 jam tanpa perlu risau kehabisan bateri yang mengganggu keseronokan.

Nilai Sebenar Perbezaan Antara iQOO Z7 dan Z7x

Terdahulu, disebutkan bahawa model iQOO Z7 mempunyai kamera utama 64 juta piksel, tetapi apakah yang membezakannya daripada Z7x? Jawapannya ialah ciri Z7x mempunyai kamera utama dengan 50 juta piksel. Selain itu, kedua-dua model berbeza dalam konfigurasi pemproses, dengan Z7 dilengkapi pemproses Snapdragon 782G manakala Z7x menggunakan pemproses Snapdragon 695.

Dari segi penyejukan, Z7 menggunakan VC Penyejuk Cecair Super-Konduktor Ultra Besar, manakala Z7x menampilkan Sistem Penyejukan Cecair 5 lapisan. Kedua-dua model mempunyai skrin LCD 6.64-inci, dengan Z7 kelihatan lebih nipis.

Apa yang perlu diperhatikan ialah iQOO Z7 dengan 8GB+128GB kini dijual pada harga RM1,249, manakala iQOO Z7x dengan 8GB+128GB dijual pada harga RM939. Dengan konfigurasi memori yang sama, perbezaan harga antara kedua-dua telefon hanya RM310!

Bagi mereka yang berminat untuk membeli iQOO Z7 atau Z7x, ini adalah berita baik! Lazada menawarkan diskaun eksklusif bagi model iQOO Z7 8GB+128GB, dengan diskaun sehingga RM100 bermula 10 April hingga 18 April.

Pada harga pengenalan RM1,249, anda akan mendapat baucer diskaun, perlindungan skrin 1 tahun dan Waranti lanjutan 1 tahun. Jika anda mencari model iQOO Z7x 8GB+128GB, sila ke platform Shopee dan dapatkan pada harga pengenalan RM939 dengan diskaun sehingga RM100, baucar diskaun tambahan dan jaminan lanjutan 1 tahun.

Pelajar juga boleh menerima diskaun tambahan sehingga RM50 dan berpeluang memilih antara siri beg galas iQOO atau Pemegang Kunci Marshall percuma secara eksklusif pada platform Shopee rasmi iQOO. Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa hadiah percuma adalah berdasarkan siapa cepat dia dapat kerana kuantiti terhad. 

Untuk maklumat lanjut, log masuk ke: https://linktr.ee/iqoomy

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya