Kelantan bakal terima pelaburan baharu - Utusan Malaysia

Kelantan bakal terima pelaburan baharu

NORIZAM Tukiman berjaya menarik pelaburan baharu bernilai jutaan ringgit untuk kelab The Red Warriors pada tahun hadapan.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KOTA BHARU: Transformasi hampir setahun yang dibawa Norizam Tukiman sebagai pemilik Kelantan FC berjaya ‘memikat’ beberapa pelabur yang sudah menyatakan kesediaan untuk membuat pelaburan berjumlah jutaan ringgit bersama The Red Warriors musim depan.  

Norizam percaya, pelaburan jutaan ringgit itu bakal mengubah landskap TRW untuk kembali menjadi pasukan berstatus gergasi bola sepak Malaysia pada masa akan datang. 

“Apa yang boleh kongsikan setakat ini kepada penyokong setia TRW, saya sudah mencapai kata sepakat dengan sekumpulan pelabur yang berminat untuk bersama-sama membangunkan pasukan. 

“Saya gembira bila ada pihak mula yakin dengan perancangan yang telah dibuat oleh TRW sebelum ini. Ia membuktikan pengorbanan yang dibuat bagi memulihkan pasukan Kelantan oleh saya sebelum ini bukanlah cakap kosong,” kata kepada Utusan Malaysia

Zamburger memberitahu, usaha yang dibuat oleh TRW itu dilihat bakal mencetus revolusi baharu dalam kancah bola sepak Malaysia secara amnya untuk melangkah ke arah lebih profesional selepas ini. 

Katanya, bola sepak Malaysia mampu menjadi satu industri jika diurus tadbir secara profesional berlandaskan kepada bentuk perniagaan sebagaimana dilakukan oleh kelab-kelab ternama dunia.

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya