Sepak takraw kembali berjuang buru emas

Sepak takraw kembali berjuang buru emas

SELEPAS kalah kepada Thailand dalam perlawanan akhir berpasukan campuran, skuad sepak takraw negara kembali ke gelanggang hari ini dengan misi mempertahankan pingat emas antara regu.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA: Selepas gagal merampas pingat emas berpasukan lelaki, skuad sepak takraw negara akan melakukan segala-gala yang terdaya untuk mempertahankan kejuaraan antara regu Sukan Asia yang membuka tirai di Hangzhou hari ini.

Jurulatih kebangsaan, Ahmad Jais Baharun mempertaruhkan Syahir Rosdi, Zarif Marican Ibrahim Marican (tekong), Afifuddin Razali, Azlan Alias (apit kanan) serta apit kiri, Amirul Zazwan Amir untuk menggalas cabaran.

“Pemain-pemain ini dipilih berdasarkan prestasi semasa mereka, keserasian mereka sebagai regu, pengalaman dan elemen lain yang berkaitan.

“Mereka telah berlatih bersama sejak beberapa hari lalu untuk memperbaiki prestasi dan juga memperbaiki kelemahan mereka.

“Mereka menumpukan sepenuh perhatian kepada tugas yang sedang dijalankan,” katanya.

Persaingan antara regu akan menjadi lebih sengit kali ini ­kerana Thailand juga akan bertanding.

Thailand tidak bertanding ketika Malaysia memenangi pingat emas dalam Sukan Asia 2018 di Palembang/Jakarta.

Skuad negara akan membuka kempen di Gimnasium Jinhua hari ini dengan menentang Vietnam pada sebelah pagi diikuti Singapura pada sebelah petang.

Malaysia tumpas 0-2 kepada Thailand dalam perlawanan akhir berpasukan campuran, sekali gus memanjangkan kemarau 33 tahun untuk meraih emas acara itu.

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya