fbpx

Motif kejadian kes culik, bunuh wanita masih dalam siasatan

AHMAD DZAFFIR MOHD. YUSSOF

SEREMBAN: Punca kematian seorang wanita yang diculik di Broga, Lenggeng sebelum mayatnya ditemukan dalam gaung di Bukit Tekali, Hulu Langat, Selangor pada 27 September lalu masih dalam siasatan pihak polis.

Ketua Polis Negeri Sembilan, Deputi Komisioner Ahmad Dzaffir Mohd. Yussof berkata, keputusan hasil proses bedah siasatan masih belum diterima dan kes berkenaan disiasat oleh pihak Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kajang.

“Bagi kes bunuh melibatkan mangsa wanita ini disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan iaitu bunuh oleh IPD Kajang kerana mayat ditemukan di Bukit Tekali, Hulu Langat.

“Setakat ini, kami dimaklumkan masih menunggu ujian makmal (hasil keputusan bedah siasat),” katanya hari ini.

Jelas Ahmad Dzaffir, pihaknya juga masih menjalankan siasatan lebih lanjut mengenai motif hutang yang dipercayai ada kaitan dengan kes tersebut.

“Kami juga menjalankan siasatan ke atas kekasih mangsa, seorang lelaki yang juga pekerja swasta berusia lingkungan 20-an yang ditahan di Ampang, Selangor pada Selasa lalu bagi membantu siasatan,” katanya.

Sebelum ini, media melaporkan, kes culik seorang wanita yang dilarikan di kawasan Broga, Lenggeng di sini Isnin lalu terjawab apabila mayat mangsa ditemui dalam gaung di Bukit Tekali, Hulu Langat, Selangor dua hari selepas kejadian.

Dengan penemuan mayat itu pihak polis berjaya menyelesaikan kes tersebut dengan tangkapan seorang suspek lelaki berumur 20-an yang merupakan pekerja swasta di kawasan Ampang, Selangor.

Siasatan awal mendapati mangsa berkenalan dengan lelaki itu melalui laman sosial sejak tiga bulan lalu dan motif kejadian disyaki ada kaitan dengan hutang. – UTUSAN

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Telegram & TikTok

BERITA BERKAITAN