Abdul Latif bertunang dengan teman zaman sekolah - Utusan Malaysia

Abdul Latif bertunang dengan teman zaman sekolah

ABDUL LATIF ROMLY memuat naik gambar majlis pertunangannya bersama gadis yang dikenali sejak di bangku sekolah, dalam satu majlis di Kangar, Perlis, semalam.- FB Latif_Romly_official

KANGAR: Jaguh lompat jauh negara, Abdul Latif Romly, 24, bertunang dengan pilihan hatinya yang juga teman sejak di bangku sekolah dalam satu majlis dekat sini, semalam.

Perkara tersebut disahkan oleh kakaknya, Siti Aminah, 34, ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini sambil memaklumkan majlis pertunangan tersebut berlangsung di Kangar, semalam.

Siti Aminah turut memaklumkan tunang adiknya yang merupakan seorang guru itu adalah teman yang sudah dikenali Abdul Latif sejak di zaman sekolah iaitu sama-sama belajar di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Syed Alwi di sini.

Terdahulu, penyumbang pingat emas negara pada Sukan Paralimpik 2020 Tokyo tersebut telah memuat naik gambarnya bersama tunang di Facebook miliknya kira-kira pukul 8 malam tadi yang turut menanda nama @naberss yang membawa kepada akaun Instagram wanita bernama Nabila Farhana.

Dalam kapsyen gambar tersebut, Abdul Latif menzahirkan rasa syukur dan cinta kepada pasangannya serta menyatakan mereka sudah melangkah setapak lagi ke depan.

“Alhamdulillah, first step close. I love you @nabersss,” tulis Abdul Latif.

ABDUL LATIF ROMLY (tiga dari kiri) pada majlis pertunangannya bersama gadis yang dikenali sejak di bangku sekolah, dalam satu majlis di Kangar, Perlis semalam.- FB Aida Ahmad

Pada 6 September lalu, akhbar ini melaporkan Abdul Latif sudah mempunyai pilihan hati dan merancang untuk mendirikan rumah tangga pada 2025.

Ibunya, Salmah Yatim, 64, dilaporkan berkata, anak bongsu dari tujuh beradik itu tidak merancang untuk menamatkan zaman bujangnya dalam masa terdekat kerana masih memberi tumpuan dalam sukan dan menyasarkan untuk menyertai Sukan Paralimpik di Paris pada 2024.

Katanya, Latif yang lebih mesra dipanggil ‘pak cik’ dalam ahli keluarga itu sudah mengenali teman wanitanya sejak zaman sekolah lagi ketika sama-sama belajar di SMK Syed Alwi. – UTUSAN ONLINE

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Telegram & TikTok

BERITA BERKAITAN