Lebih ramai alah makanan laut berbanding vaksin Covid-19 - Utusan Malaysia

Lebih ramai alah makanan laut berbanding vaksin Covid-19

Kolonel Dr. Mohd. Arshil Moideen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KUALA LUMPUR: Orang ramai diingatkan untuk tidak berasa bimbang sekiranya berlaku alahan teruk sebelum dan selepas pengambilan vaksin Covid-19. Bahkan, lebih ramai dalam kalangan masyarakat mempunyai alahan kritikal kerana makan makanan laut seperti udang, ketam dan sotong berbanding alahan menggunakan vaksin Covid-19. Pakar perubatan kesihatan awam dari Jabatan Perubatan Tentera Hospital Tuanku Mizan, Kolonel Dr. Mohd. Arshil Moideen berkata, tiada alasan untuk orang ramai meragui vaksin Covid-19 kerana keberkesanannya sudah…

Sokong kewartawanan kami

PERCUMA

1 bulan

1 Bulan / RM4.99

Sehari hanya RM0.17

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN