Pencemaran ancam kerang - Utusan Malaysia

Pencemaran ancam kerang

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Kerang adalah antara sumber perikanan penting yang menjadi perhatian dunia. Berdasarkan maklumat Pertubuhan Makanan dan Pertanian Sedunia (FAO) iaitu sebuah agensi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) yang berusaha menghapuskan kebuluran, pengeluaran kerang meningkat iaitu daripada 286,600 tan pada tahun 2000 kepada 465,871 tan 2010. Peningkatan ketara dicatatkan pada 2014 iaitu sebanyak 461, 446 tan berbanding 15,000…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya