Hotel Heartbreak bantu wanita putus cinta teruskan kehidupan - Utusan Malaysia

Hotel Heartbreak bantu wanita putus cinta teruskan kehidupan

PROGRAM itu diadakan di Barsham Barns, sebuah rumah persendirian mewah di pantai Norfolk. - THE HEARTBREAK HOTEL
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

LONDON: Sebuah hotel di United Kingdom (UK) menawarkan khidmat psikologi bagi membantu para wanita mengatasi tekanan perasaan akibat putus cinta dengan pasangan yang curang.

Hotel Heartbreak menawarkan program mewah Moving Beyond Betrayal  selama tiga hari sebagai satu daripada cara untuk mempercepatkan proses pemulihan akibat putus cinta.   

Lapor Daily Mail, pakar psikologi kaunseling dan pensyarah, Alice Haddon dari London melancarkan program tersebut pada tahun lalu yang ditujukan kepada wanita yang ingin mengubati hati luka akibat hubungan cinta yang sudah berakhir. 

Program yang berharga 2,500 pound (RM14,189) diadakan di Barsham Barns, sebuah rumah persendirian mewah di pantai Norfolk, UK.

Katanya, program itu mengajar para wanita melupakan bekas kekasih mereka dan cara mengelakkan hubungan toksik pada masa hadapan.

Program itu diadakan pada Jumaat hingga Isnin dengan penyertaan maksimum lapan wanita.

Para tetamu juga boleh menikmati beberapa aktiviti menarik termasuk pemandangan yang menakjubkan dan pelbagai menu hidangan makanan bagi memberi inspirasi serta menyembuhkan hati yang ‘hancur’.  

Sementara itu, Haddon berkata, pengalaman dari program itu sedikit sebanyak memulihkan keadaan wanita yang menderita pasca putus cinta dan meneruskan kehidupan lebih bermakna.

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya.