Nabila Sah bercerai talak satu dengan Engku Emran,

Sah bercerai talak satu dengan Engku Emran, Nabila mohon moga Allah SWT kurniakan ketenangan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KUALA LUMPUR: Sah bercerai dengan suaminya, Engku Emran Engku Zainal Abidin, 48, kakak kepada Neelofa, Noor Nabila, reda dengan ketentuan Tuhan sekali gus berharap agar dirinya dikurniakan ketenangan dalam mengharungi hari mendatang.

Perkara itu dikongsikan Nabila di Instagram Story (igs) hari ini secara ringkas yang kemudiannya mendapat perhatian ramai.

“Jika sesuatu itu bukan untuk kamu, walau begitu lama kita mencuba atau sebegitu payah kita mencuba, ia tetap bukan milik kita. Kerana sebagai manusia kita hanya merancang. Namun perancangan-Nya, lebih baik.

“Semoga Allah SWT berikan ketenangan dan kebahagiaan dalam jiwa saya. Sudah tentu bukan mudah (bercerai), namun saya reda dengan ketentuannya,” katanya. 

Terdahulu, Noor Nabila dan Engku Emran dilaporkan sah bercerai pada pukul 12.51 tengah hari ini di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur.

Dalam pada itu, Nabila atau nama lengkapnya Noor Nabila Mohd. Noor, 39, turut mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang selama ini sentiasa bersamanya dalam memberi sokongan emosi dan mendoakan segala urusannya.

“Terima kasih kepada yang sentiasa bersama saya dan memberi sokongan emosi serta mendoakan urusan saya dipermudahkan.

“Saya berharap dan berdoa supaya kita semua sentiasa dikurniakan kebaikan yang berlipat kali ganda, malah lebih daripada apa yang kita impikan. Semoga Allah sentiasa menggerakkan hati kita kepada apa yang sememangnya tertulis untuk kita, bukan sebaliknya,” katanya.

Minggu lalu, Nabila mendedahkan bakal mengakhiri perkahwinannya bersama Engku Emran selepas lelaki itu menyatakan hasrat untuk tidak lagi meneruskan hubungan rumah tangga mereka.

Pasangan itu berkahwin pada 19 Mac 2021. Sebelum menikahi Nabila, Engku Emran pernah mendirikan rumah tangga dengan pelakon dan penyanyi, Erra Fazira dan mempunyai seorang anak perempuan, Engku Aleesya.

Engku Emran juga pernah berkahwin dengan pelakon popular Indonesia, Laudya Cynthia Bella, namun mereka tidak dikurniakan cahaya mata.

Sementara itu, Nabila pernah berkahwin dengan Sharnaaz pada 31 Mac 2017 dan berpisah pada 9 Julai 2020. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Jebat Jayden.

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya