fbpx

19 Januari 2022, 6:12 pm

  TERKINI

Kahwin? Kalau dah ada calon sesuai, saya jalan – Sufian Suhaimi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

CYBERJAYA : Penyanyi, Sufian Suhami, 29, terbuka berkongsi rasa bahawa seandainya dia sudah bertemu dengan calon yang sesuai untuk dijadikan isteri, maka tiada sebab untuk dirinya berlengah-lengah dalam urusan perkahwinan.

Kata Sufian, perkahwinan juga satu rezeki kurniaan Tuhan dan sebagai seorang lelaki, tentunya dia ada menyimpan hasrat untuk mendirikan rumah tangga seandainya sudha bertemu dengan calon yang tepat.

“Tuhan itu sangat adil dan Dia pastikan akan memberikan rezeki yang seimbang buat hambaNya. Ada orang dikurniakan rezeki bertemu jodoh awal, ada orang dikurniakan rezeki kerjaya, kawan-kawan dan keluarga yang baik.

“Kalau cakap pasal kahwin, saya ini bersedia saja. Bila-bila masa sudah bertemu jodoh yang sesuai, dapat restu ibu bapa, ada keserasian, kita jalan,”katanya.

Sufian berkata demikian semasa ditemui di majlis resepsi sahabatnya, penyanyi, Haqiem Rusli dan Anis Sofea di sini, kelmarin.

Bagaimanapun, tambah Sufian, walau bersedia, dia enggan terburu-buru dalam urusan ini kerana buat masa sekarang dirinya selesa berada dalam sanktuarinya sendiri.

“Introvert mungkin. Saya seorang yang selalunya bersendiri. Duduk jauh dengan keluarga, saya di rumah pun seorang. Tapi bersyukur sebab kawan-kawan industri sentiasa ada untuk membantu.

“Saya sendiri, tapi tak adalah sunyi. Saya pun gembira saja dengan apa yang sedang saya buat sekarang, buat kerja saja.Tapi keinginan untuk berkahwin itu adalah juga.

“Lagipun nak apa lagi dalam hidup ini? Fitrah kita semua nak hidup berpasangan,”katanya.

Sementara itu, ditanya mengenai ciri-ciri wanita yang didambakannya untuk dijadikan isteri, Sufian tidaklah terlalu meletakkan penanda aras yang terlalu tinggi.

Baginya, cukuplah sekadar wanita itu sedap mata memandang dan apabila bersamanya hati terasa tidak terbeban dan saling mencukupi.

Dalam pada itu, Sufian yang popular dengan lagu Di Matamu ini memaklumkan akan mula menjalani penggambaran muzik video single terbarunya berjudul Cinta Tak Bertepi pada hujung tahun ini.

“Kemudian, bermula pada tahun baru nanti saya akan keluarkan pula sebuah single balad yang baru dengan ciri bunyi adalah macam lagu Di Matmu dan Terakhir.

“Sudah lama rasanya tak ada single balad yang seumpama dua buah lagu itu. Jadi tahun depan akan menyaksikan usaha berganda dan agresif dari soal penghasilan lagu,”katanya.

POPULAR

KOSMO! TERKINI