fbpx

Memang anak bakal CEO pun – Aeril Zafrel

AERIL dan Wawa gigih membangunkan perniagaan demi masa depan empat anak mereka.

KUALA LUMPUR: Pelakon, Aeril Zafrel, 33, mengakui dia dan isterinya, Wawa Zainal bekerja keras membina perniagaan untuk diwarisi empat cahaya mata mereka apabila dewasa kelak.

Aeril berkata, apa yang diusahakan itu adalah sebahagian daripada perancangan untuk memastikan masa depan anak mereka terjamin.

“Kami selalu memberitahu anak kedua, Hayla, dia bakal Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) suatu hari nanti. Memang apa yang kami usahakan sekarang ini demi untuk masa depan mereka.

“Kami sedang berusaha mencari dan memasang strategi untuk kekalkan perniagaan dalam jangka masa panjang. Seperkara yang saya belajar, untuk naik senang, tetapi untuk kekalkan itu yang susah,” katanya.

Aeril yang ditemui pada pelancaran pewarna bibir, Fruit Candy Lip Tint di Boathouse, Ampang, baru-baru ini, bagaimanapun tidak akan menyekat anaknya untuk meneroka minat dalam bidang lain.

Namun, secara peribadi, pelakon filem Jibril dan Sabda Kekasih itu melihat, Hayla banyak mewarisi bakat lakonannya serta isteri.

“Kami galakkan Hayla masuk industri hiburan kerana dia ada bakat. Bukan senang untuk kanak-kanak pada usia sepertinya mengingati skrip, melakonkan watak sedih dan tidak malu bila berada di hadapan kamera.

“Saya sudah 16 tahun dalam industri. Sebagai anak seni, saya dapat membezakan pelakon yang dikurniakan anugerah istimewa atau dipaksa-paksa beraksi di depan kamera.

“Saya dan Wawa tengok Hayla paling berbakat, selain anak ketiga kami, Soffya. Mereka kelihatan ‘natural’ di depan kamera. Tetapi, kami tanya juga minat dan apa yang ingin mereka buat.

“Tidak kisah apa minat mereka kerana paling penting, kami tekankan didikan asas, termasuk aspek agama. Itu yang paling utama,” katanya.

Aeril dan Wawa mendirikan rumah tangga pada 2013. Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan empat cahaya mata iaitu Ahmad Fakhruddin Attar, 8, Hayla Maghfiratul Adzkiyaa, 6, Ayya Soffya, 2, dan Muhammad Fahri yang dilahirkan pada 30 November tahun lalu.

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Telegram & TikTok

BERITA BERKAITAN