"Kalau aku jumpa aku ‘sepak’ muka engkau” - Azhar Osman - Utusan Malaysia

“Kalau aku jumpa aku ‘sepak’ muka engkau” – Azhar Osman

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA: Penyanyi, Azhar Osman meluahkan rasa berang terhadap tindakan biadap beberapa individu terhadap seorang warga emas yang juga mangsa banjir dalam sebuah rakaman tular baru-baru ini.

Azhar menerusi Instastorynya menyifatkan tindakan individu-individu terbabit yang mengarahkan warga emas tersebut menunjukkan kesedihan ketika berada di rumahnya yang ranap sebagai keterlaluan dan kurang ajar.

“Aku benda lain boleh tahan lagi, tapi kalau melibatkan kurang ajar dengan orang tua sampai macam itu.

“Orang itu dah berumur 70 lebih tahun, baru sahaja hilang rumah, tinggal tangga sahaja. Kau boleh kurang ajar. Paling geram suara perempuan di belakang itu.

“Kalau aku jumpa aku ‘sepak’ muka engkau. Keluar biji mata engkau. Syaitan. Sudah bencana alam macam ini nak suruh berlakon lagi. Apa perangai?” Katanya geram.

Video berkenaan yang dimuat naik di IG kosmo_online menimbulkan kemarahan ramai pihak.

Pihak Kosmo! Dalam keterangan yang disertakan bersama video tersebut menyatakan bahawa suara yang memberi arahan kepada warga emas yang dirakam bukan dikeluarkan oleh wartawannya.

Dalam pada itu, seorang pengguna IG, fiena_sua menerusi ruangan komen tampil menjelaskan bahawa suara yang dirakam memberi arahan datang dari salah seorang ahli keluarga warga emas tersebut.

“Itu suara family (keluarga) makcik itu sendiri. Empunya suara sudah explain (menjelaskan) dekat Twitter,” katanya.

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya