TNB sumbang RM307,700 untuk YKN - Utusan Malaysia

TNB sumbang RM307,700 untuk YKN

Amir Hamzah menyampaikan sumbangan TNB untuk Yayasan Kebajikan Negara kepada Rina Harun di Putrajaya, Selasa lalu.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

al Berhad (TNB) menyumbangkan RM307,700 kepada Yayasan Kebajikan Negara (YKN) sebagai sokongan untuk projek Anjung Kasih YKN, minggu lalu.

Sumbangan terbaharu itu menjadikan jumlah bantuan yang diberikan TNB kepada YKN sejak 2018 sebanyak RM2.9 juta.

Menurut agensi itu, TNB telah menyumbang kepada penubuhan dua Anjung Kasih yang merupakan kemudahan penginapan sementara kepada pesakit atau waris pesakit yang sedang mendapatkan rawatan di hospital kerajaan secara percuma.

“Kemudahan kerjasama TNB dan YKN ini bermula di Hospital Serdang yang beroperasi sejak 2018, diikuti Hospital Melaka yang baru disiapkan dan bakal digunakan tidak lama lagi.

“Sepanjang tempoh pandemik Covid-19, Anjung Kasih YKN tajaan TNB di Hospital Serdang turut digunakan oleh petugas barisan hadapan hospital, yang perlu sentiasa bersiap sedia dalam menjalankan tugasan secara ad hoc di hospital,” katanya dalam kenyataan di sini.

Majlis penyerahan sumbangan tersebut diadakan di Putrajaya pada 22 Disember lalu.

Sumbangan disampaikan oleh Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif TNB, Datuk Seri Amir Hamzah Azizan kepada Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Harun selaku Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah YKN. – UTUSAN

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya