fbpx

Mayat bayi ditemukan dalam loji kumbahan

LOKASI mayat seorang bayi lelaki yang ditemukan terapung dalam sebuah kolam kumbahan di sebuah taman perumahan di Seremban, pagi tadi.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

SEREMBAN: Mayat bayi lelaki ditemukan dalam keadaan terapung di dalam sebuah loji kumbahan di sebuah taman perumahan dekat sini pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd. Said Ibrahim berkata, pihaknya menerima satu laporan pada pukul 10.38 pagi tadi daripada seorang lelaki yang merupakan seorang pekerja pembersihan.

Katanya, lelaki itu memaklumkan telah terlihat satu objek terapung dipercayai seorang bayi yang telah meninggal dunia dalam loji kumbahan tersebut.

“Hasil siasatan awal mendapati objek tersebut adalah mayat seorang bayi, bangsa tidak pasti dengan anggaran kematian bayi yang cukup sifat tersebut lebih daripada satu hari.

“Oleh yang demikian, kes disiasat di bawah seksyen 318 Kanun Keseksaan kerana menyembunyikan kelahiran dengan jalan membuang bayi,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Tambah beliau, orang awam yang mempunyai maklumat berkenaan kejadian berkenaan boleh menyalurkannya kepada pihak polis,” katanya.

POPULAR

KOSMO! TERKINI