fbpx

12 April 2021, 12:49 am

  TERKINI

Rodriguez wira JDT II

FERNANDO Rodriguez meraikan jaringannya ketika membantu JDT II menewaskan PDRM FC dalam aksi Liga Perdana di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin hari ini. - UTUSAN/RAJA JAAFAR ALI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

JOHOR BAHRU: Jaringan tunggal Fernando Rodriguez di awal permainan memberikan tiga mata buat Johor Darul Ta’zim II (JDT II) apabila menang tipis 1-0 ke atas PDRM FC pada aksi Liga Perdana di Stadium Tan Sri Hassan Yunos Larkin sebentar tadi.

Kemenangan tersebut membolehkan pasukan kendalian Rafael Sanchez melonjak ke tangga kedua dengan mengutip 13 mata menerusi enam perlawanan, satu mata di belakang pendahulu liga, Negeri Sembilan FC.

Jaringan tunggal perlawanan hadir pada minit kelima berpunca gerakan Stuart Wilkin yang menyusup dari sayap kiri sebelum melorong bola kepada Fernando untuk menolak masuk bagi meletakkan pasukan di hadapan.

Tersentak dengan gol tersebut, The Cop kembali mengatur gerakan dan hampir menyamakan kedudukan tiga minit berselang.

Peluang itu hadir menerusi sepakan sudut pada minit kelapan, namun tandukan  pertahanan, L. Kalaiharasan jauh tersasar.

FERNANDO Rodriguez meraikan jaringannya ketika menentant PDRM FC dalam aksi Liga Perdana hari ini. – UTUSAN/RAJA JAAFAR ALI

Pada minit ke-15, Fernando hampir menambah jaringan buat JDT II namun percubaannya kali ini sedikit tersasar.

Fernando sekali lagi dihidangkan dengan peluang keemasan untuk melebarkan jaringan menerusi hantaran lintang Syazwan Andik Mohd. Ishak tetapi tandukan padunya tepat ke dangkapan penjaga gawang, Hamka Daud.

Bersambung babak kedua, kedua-dua pasukan membuat pertukaran pemain bagi memastikan tempo permainan pantas dapat diteruskan.

Kedua-dua pasukan saling bertali arus mengasak kubu lawan untuk mencipta jaringan namun ketumpulan penyudah yang baik menyaksikan tiada jaringan direkodkan pada babak kedua.

Kemenangan tersebut membolehkan pasukan JDT II mengekalkan rekod 100 peratus menang di tempat sendiri.

POPULAR

KOSMO! TERKINI

BERITA BERKAITAN