Selangor tak minat Aidil - Utusan Malaysia

Selangor tak minat Aidil

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KUALA LUMPUR: Boleh dikatakan pengendali Kedah, Aidil Sharin Sahak antara jurulatih terbaik dalam kempen Liga Malaysia (Liga M) apabila membantu Lang Merah menamatkan Liga Super sebagai naib juara dan meraih slot ke Piala AFC musim depan.

Bagaimanapun, rekod itu tidak menarik minat Selangor untuk mendapatkan khidmat jurulatih dari Singapura itu bagi mengendali pasukan Red Giants musim depan.

Malah, Selangor kini dilihat berada dalam prestasi terbaik di bawah jurulatih sementara Micheal Feichtenbeiner selepas B. Sathianathan dipecat oleh Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS) pada 21 Disember lalu.

Buktinya dua perlawanan terakhir Liga Super menyaksikan Red Giants merekodkan 13 gol menerusi kemenangan 7-0 ke atas PDRM dan 6-1 ketika berdepan Felda United.

“Khabar angin menyatakan Selangor berminat untuk mendapatkan khidmat Aidil adalah tidak betul,” jelas Setiausaha Agung FAS Dr. Johan Kamal Hamidon secara ringkas menerusi aplikasi WhatsApp.

Jawapan itu sekali gus menjawab persoalan bahawa Selangor berminat mendapatkan bekas pemain Home United berusia 43 tahun itu.

Sebelum ini, dikatakan Aidil ibarat ‘pisang panas’ apabila menjadi rebutan sekurang-kurangnya lima pasukan dalam Liga M bagi mengharungi musim depan.

Difahamkan lima pasukan tersebut ialah Melaka, Pahang, Selangor, Kuala Lumpur dan Pulau Pinang.

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya