Nazrulerwan ganti Zahasmi - Utusan Malaysia

Nazrulerwan ganti Zahasmi

NAZRULERWAN MAKMOR
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KOTA BHARU: Bekas tonggak pertahanan Selangor, Nazrulerwan Makmor diumumkan sebagai ketua jurulatih sementara Pasukan Bola Sepak Kelantan United (KUFC) bagi menggantikan Zahasmi Ismail yang direhatkan.

Setiausaha Eksekutif KUFC Anas Kharimi Ahmad Thani berkata, Nazrulerwan diberikan mandat untuk mengemudi pasukan bagi meneruskan baki empat perlawanan selepas ini.

Menurutnya, dalam pada masa yang sama pengendali skuad Piala Presiden KUFC Hamdan Mohamad pula dilantik sebagai pembantu kepada Nazrulerwan.

“Pelantikan Hamdan dibuat susulan keputusan mesyuarat khas pihak pengurusan kelab pada Isnin lalu yang turut merehatkan dua pembantu kejurulatihan, Sazami Shafii dan Zahariman Ghazali,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Anas Kharimi memberitahu, KUFC turut melakukan rombakan di peringkat pengurusan pasukan.

Katanya, bekas pengurus skuad Piala Presiden Rozi Muhamad dilantik sebagai pengurus baru KUFC berkuat kuasa serta merta.

Utusan Malaysia pada 15 September lalu melaporkan KUFC melakukan kejutan terbesar musim ini dengan merehatkan semua barisan kejurulatihan pasukan berkuat-kuasa serta merta meskipun saingan Liga Perdana masih berbaki empat perlawanan.

Bagaimanapun, tempoh ‘rehat’ Zahasmi selaku ketua jurulatih bersama dua penolongnya iaitu Sazami Shafii dan Zahariman Ghazali akan dimaklumknan sehingga ke satu tarikh yang akan diberitahu kelak.

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya