Masak daging cara sihat, elak risiko kanser - Utusan Malaysia

Masak daging cara sihat, elak risiko kanser

Azila Shafiqa Abdullah Sedek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PASTI ramai menjalankan ibadah korban pada Aidiladha ini. Begitupun mungkin ada yang takut hendak makan daging lembu kerana bimbang menyebabkan kegemukan malah daging kambing pula dikatakan boleh meningkatkan kolesterol. Pegawai Dietetik, Hospital Pengajar Universiti Putra Malaysia, Azila Shafiqa Abdullah Sedek berkata, daging merah mempunyai khasiat lebih kurang sama iaitu mempunyai sumber protein baik untuk membantu pembentukan otot dan tisu. Selain itu, daging merah mengandungi vitamin dan mineral seperti vitamin B12,…

Sokong kewartawanan kami

PERCUMA

1 bulan

1 Bulan / RM4.99

Sehari hanya RM0.17

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN