Resipi warisan empat dekad tarik jualan 2,000 pau sehari

Resipi warisan empat dekad tarik jualan 2,000 pau sehari

MOHD. Faris Sulaiman menunjukkan pau yang dijual di gerainya di Bandar Jerteh, Besut, Terengganu. – UTUSAN/WAN ZURATIKAH IFFAH WAN ZULKIFLI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

BESUT: Keputusan seorang pemuda mengekalkan resipi warisan bapanya sejak 1983 membolehkannya menjual  sehingga  2,000 biji kuih pau sehari.  Mohd. Faris Sulaiman, 40, dari Jerteh di sini berkata, resipi kuih tradisional Cina yang diperbuat daripada doh tepung dan yis diwarisi daripada bapanya Sulaiman Yacob, 72, digunakan dalam perniagaan pau diusahakan bersama tiga adik-beradiknya. “Resipi membuat pau ini turun temurun daripada ayah saya. Beliau mempelajarinya daripada seorang rakan kaum Cina dan menjalankan…


1 Bulan / RM9.90

Sehari hanya RM0.33

1 Tahun / RM75

Sehari hanya RM0.20 sen

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN