Lahirnya Bintang: kumoDoc™ Menerajui  Laluan ke Arah Penjagaan Kesihatan Klinikal yang Celik Teknologi

Lahirnya Bintang: kumoDoc™ Menerajui  Laluan ke Arah Penjagaan Kesihatan Klinikal yang Celik Teknologi

Pemilik Kumo™. Dari kiri Shun, Kevin Nair dan Daniel
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KUALA LUMPUR 20 Sept.: Dalam dunia hari ini yang berkembang pesat beserta era kemajuan teknologi yang pantas, model penjagaan kesihatan tradisional telah menunjukkan beberapa kelemahan yang disifatkan sebagai tidak cekap, sukar diakses dan ketinggalan zaman. 

Menyahut cabaran ini, kumoDoc™, sebuah perisian pengurusan amalan inovatif yang direka untuk klinik penjagaan primer, muncul sebagai kuasa transformatif yang memanfaatkan kuasa teknologi untuk memberikan pengalaman penjagaan kesihatan yang lancar dan mudah, baik kepada penyedia penjagaan kesihatan mahupun pesakit.

kumoDoc™ adalah sebuah perisian menyeluruh yang menawarkan penjadualan janji temu yang diselaraskan dengan pemberitahuan ke akaun WhatsApp pesakit, pengurusan inventori perubatan terperinci, platform telekesihatan, algoritma pengesanan penipuan yang canggih dan protokol pengebilan yang selamat. 

Dengan menggabungkan rekod perubatan elektronik dan memudahkan kerjasama masa nyata, kumoDoc™ dapat meningkatkan produktiviti klinik, mengoptimumkan operasi perniagaan, dan akhirnya memberi manfaat kepada pesakit. 

kumoDoc™ yang berfungsi dalam talian dan peranti mudah alih lain yang dilengkapi dengan aplikasi Tambahan Pesakit dan Pekerja.

Memenuhi keperluan pengurusan klinik tunggal dan berbilang cawangan, perisian ini dibina dengan papan pemuka berpusat yang membolehkan pemantauan dan pentadbiran beberapa klinik dengan hanya satu antara muka (interface). Selain itu, semua ini dilengkapi dengan nilai tambah iaitu aplikasi pesakit dan pekerja.

Disesuaikan dengan rangkaian ciri yang menyeluruh, kumoDoc™ memudahkan pengalaman penjagaan kesihatan, menjadikannya lebih cekap, diperibadikan dan mudah. Dengan mengintegrasikan teknologi inovatif dan antara muka yang mesra pengguna, kumoDoc™ menyasarkan untuk membantu pengamal perubatan dalam menavigasi pentadbiran dan operasi harian klinik mereka, terutamanya memberi manfaat kepada domain amalan am, pediatrik, obstetrik dan ginekologi, oftalmologi, penjagaan primer lain dan pusat kesihatan perubatan.

Dengan lebih daripada 1,000 klinik di bawah kendaliannya di Asia Tenggara, Kumo™ merupakan jenama yang tidak asing lagi kepada industri kecantikan, kesihatan, estetika perubatan, pergigian dan veterinar. Sejak kemunculannya pada tahun 2015, Kumo™ telah berkembang sebagai perintis sistem berasaskan awan penuh yang mendigitalkan industri yang disebutkan di atas melalui jenama anak syarikatnya yang lain: Aoikumo™️, kumoDent™️, dan kumoVet™️.

Menurut Pengasas Kumo™, Kevin Nair, penciptaan kumoDoc™ didorong oleh pendekatan mereka yang mengutamakan pelanggan, sama seperti jenama anak syarikat yang lain. Ia mempunyai rangkaian menyeluruh komponen utama yang bertujuan untuk meningkatkan komunikasi, menyelaraskan proses penjagaan kesihatan, dan merevolusikan kerjasama di kalangan penyedia penjagaan kesihatan.

Kevin Nair

“Melangkaui fungsinya sebagai perisian pengurusan amalan, kumoDoc™ memberikan pendekatan yang unik dan berharga untuk meningkatkan pemahaman dan kepatuhan pesakit terhadap penjagaan selepas rawatan. 

“Melalui integrasi dengan telefon WhatsApp klinik, penyedia penjagaan kesihatan boleh berkongsi bahan visual dengan mudah, seperti gambar dan infografik, dengan pesakit. Ciri inovatif ini bertujuan untuk meningkatkan hasil rawatan, memupuk pematuhan pesakit, dan akhirnya meningkatkan kepuasan secara keseluruhan,” katanya. 

Dengan kerjasama Mediconnexions Consulting katanya, panduan dan sumber visual ini disusun dengan teliti oleh penulis perubatan dan pereka yang berpengalaman, memastikan ketepatan dan kesesuaiannya. Di samping itu, pengamal perubatan yang bertauliah menyemak bahan-bahan tersebut secara berhati-hati sebelum ia dikeluarkan, mendukung standard kualiti tertinggi.

Nair mengutarakan visi menyeluruh Kumo™, dengan menyatakan: “Kami berusaha untuk menjadikan diri kami sebagai penyedia teknologi terkemuka dalam industri ini. Untuk mencapai matlamat ini, kami bekerjasama rapat dengan pelanggan kami, melayan mereka sebagai rakan kongsi. 

Dengan mendengar maklum balas mereka secara aktif dan membuat penyesuaian perisian yang diperlukan, kumoDoc™ kekal di barisan hadapan dalam kemajuan teknologi, memperkasakan klinik untuk cemerlang dalam bidang masing-masing. Dedikasi kami terhadap penambahbaikan yang berterusan dan kepuasan pelanggan mendorong komitmen kami terhadap inovasi dan kecemerlangan. 

“Etos ini telah tertanam dalam DNA kami sejak penubuhan Kumo™ dan menjangkau kepada semua jenama anak syarikat kami, mengalakkan kemajuan dan kejayaan secara konsisten,” katanya.

 

 

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya.