Mexico dedah penemuan ‘alien’ berjari tiga, tiada gigi - Utusan Malaysia

Mexico dedah penemuan ‘alien’ berjari tiga, tiada gigi

RANGKA makhluk asing berusia 1,000 tahun yang didakwa ditemukan di Peru.-AGENSI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

MEXICO CITY: Seorang penyiasat objek terbang tidak dikenali (UFO) membentangkan kajian tentang dua mumia yang didakwa sebagai makhluk asing di hadapan ahli Kongres Mexico kelmarin.

Jaime Maussan yang mengetuai siasatan terhadap fenomena makhluk asing selama beberapa dekad tampil bersama saintis mendedahkan penemuan dua rangka aneh dalam kotak bertingkap yang didakwa ditemukan di Cusco, Peru.

Menurut Maussan, rangka itu mempunyai penglihatan stereoskopik, memiliki tangan dan tiga jari namun tiada gigi dengan 30 peratus komposisi genetiknya masih tidak diketahui.

Beliau mendakwa, kajian komposisi karbon yang dijalankan oleh Universiti Autonomi Kebangsaan Mexico (UNAM) mendapati, makhluk itu sudah berusia lebih 1,000 tahun.

Tetapi Maussan dalam akuan bersumpahnya menegaskan spesimen itu ditemui dalam lombong diatom yang kemudiannya difosilkan.

“Sama ada mereka makhluk asing atau tidak, kita tidak tahu, tetapi mereka bijak dan mereka tinggal bersama kita. Mungkin kita perlu menulis semula sejarah.

“Kita tidak bersendirian di alam semesta yang luas ini, kita harus menerima realiti ini,’ katanya pada majlis tersebut.

Pakar dalam kongres itu turut menunjukkan sinar-X spesimen itu dan memberitahu, salah satu makhluk tersebut mempunyai telur dengan embrio di dalamnya bersama bahan logam kadmium dan osmium.

Maussan menyifatkan acara itu sebagai detik perubahan kerana kali pertama Mexico mengadakan dialog rasmi untuk mengiktiraf fenomena itu.

Pada acara itu, beberapa pegawai dari Amerika Syarikat (AS) dan Mexico turut hadir untuk membentangkan fenomena udara tidak dikenalpasti (UAP).

Pengarah Jabatan Astronomi Harvard, Abraham Avi Loeb yang hadir melalui pautan video malah menyeru kerajaan Mexico untuk membenarkan saintis antarabangsa menyelidik lebih lanjut spesimen-spesimen berkenaan.-AGENSI

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, Telegram, TikTok & WhatsApp Channel

BERITA BERKAITAN