Guna model lelaki jual pakaian dalam wanita - Utusan Malaysia

Guna model lelaki jual pakaian dalam wanita

MODEL lelaki mengenakan pakaian dalam wanita menerusi satu siaran langsung yang tular di media sosial China baru-baru ini.-AGENSI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

BEIJING: Perniagaan dalam talian di China dilaporkan menggunakan model lelaki untuk menjual pakaian dalam wanita bagi mengeksploitasi kelemahan undang-undang yang terdapat di negara itu.

Lapor Oddity Central, perdagangan menggunakan penstriman secara langsung sangat popular di China  terutama melibatkan perniagaan alat solek, pakaian dan produk makanan yang bergantung kepada model untuk meningkatkan hasil jualan mereka dengan ketara.

Walau bagaimanapun, beberapa tahun yang lalu, pihak berkuasa China mula membanteras industri penstriman secara langsung dengan mengenakan siri peraturan dan garis panduan yang ketat serta mengharamkan saluran yang melanggarnya.

Video mukbang dari Korea Selatan diharamkan kerana mempromosikan sisa makanan begitu juga dengan wanita yang memakai pakaian dalam ketika sesi jualan secara langsung berisiko didakwa menyebarkan maklumat lucah.

Menurut akaun Twitter popular @xiaojingcangxue, beberapa saluran perdagangan penstriman secara langsung kini beralih kepada model lelaki yang kurus untuk mengenakan pakaian dalam wanita bagi mengelak daripada sebarang pelanggaran undang-undang.

Siaran itu yang tular awal bulan ini turut memaparkan gambar dua model lelaki memakai pakaian dalam wanita yang agak seksi. 

Siaran itu mendapat pelbagai reaksi daripada pengguna Twitter dan ramai yang bergurau mengenai perkara itu yang dirasakan agak lucu.

Tetapi terdapat juga warga net yang mengeluh dan meminta perniagaan itu supaya berhenti menggunakan taktik sedemikian untuk mengelakkan kesan yang lebih serius jika trend pelik itu mula merebak.

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya