Rakyat sokong Rang Undang-Undang Dadah Berbahaya - Utusan Malaysia

Rakyat sokong Rang Undang-Undang Dadah Berbahaya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Pada 21 November 1984, Utusan Malaysia melaporkan kira-kira 76 peratus daripada 5,921 orang rakyat dewasa di negara ini yang telah ditemuduga menyokong Rang Undang-Undang Dadah Berbahaya (Langkah-Langkah Pencegahan) 1984 yang dibentangkan di Parlimen bulan lalu.

Timbalan Menteri Dalam Negeri, Tan Sri Radzi Sheikh Ahmad berkata, angka tersebut diperoleh daripada satu kajian dan temubual yang telah dijalankan oleh Bahagian Penyelidikan, Kementerian Penerangan sejak Februari tahun lalu ketika rang undang-undang itu sedang digubal.

Antara peristiwa lain yang menarik.

  • 21 November 1977 – S.Kalaimaney, 20, berjaya memenangi pingat emas pertama bagi Malaysia dalam pertandingan olahraga Sukan SEA Ke-9 di Stadium Merdeka.
  • 21 November 1979 – Sepasukan pegawai-pegawai Kementerian Pertahanan dan Jawatankuasa Persatuan Bekas Perajurit Malaysia akan ke Korea, Jepun, Australia dan New Zealand untuk meninjau latihan asasi kepada bekas-bekas perajurit yang cacat anggota.
  • 21 November 1982 – Lebih ramai umat Islam dari Singapura dijangka menunaikan ibadah haji tahun hadapan akan melalui perkhidmatan Lembaga Urusan Tabung Haji (LUTH).

Dapatkan maklumat lanjut di Pusat Maklumat dan Arkib Media Mulia Sdn Bhd. Sebarang urusan pertanyaan atau pembelian bahan-bahan arkib sila hubungi kami di nombor telefon: 03-74556428 atau e-mel ke: [email protected]

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya