Penyusunan semula Pemuda MCA untuk kuatkan parti - Utusan Malaysia

Penyusunan semula Pemuda MCA untuk kuatkan parti

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PADA 14 Ogos 1972, Utusan Malaysia melaporkan Pengerusi Kebangsaan Pemuda MCA, Lee San Choon menjelaskan penyusunan semula pergerakan tersebut bukan untuk menyingkirkan pemimpin tertentu dalam parti.

Beliau yang juga Timbalan Menteri Buruh dan Tenaga Rakyat merangkap Timbalan Presiden MCA berkata, langkah tersebut bertujuan memperkuatkan parti supaya boleh memainkan peranan lebih berkesan dalam perjuangan MCA.

ANTARA PERISTIWA LAIN YANG MENARIK

  • 14 Ogos 1968
    Aktres Li Li Hua menerima bayaran tertinggi $25,200 dari China Motion Picture untuk filemnya Ogos ini. Sebelum ini bayaran bintang filem antara $3,700 hingga $7,500.
  • 14 Ogos 1982
    Anwar Ibrahim yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri mengumumkan bertanding merebut jawatan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO.
  • 14 Ogos 1984
    Lebih 93,000 penonton menyaksikan upacara penutup Sukan Olimpik Los Angeles, Amerika Syarikat. Temasya seterusnya akan diadakan di Seoul, Korea Selatan pada 1988.

Dapatkan maklumat lanjut di Pusat Maklumat dan Arkib Media Mulia Sdn Bhd. Untuk pertanyaan atau pembelian bahan-bahan arkib sila hubungi kami di 03-74556428 atau emel [email protected]

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya.