Berlepas ke China, adik Shila Amzah ucap terima kasih kepada pemfitnah - Utusan Malaysia

Berlepas ke China, adik Shila Amzah ucap terima kasih kepada pemfitnah

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA: Adik kepada penyanyi Shila Amzah, Amir Syafiq, mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang didakwa pernah memfitnah mereka sekeluarga.

Menurut Syafiq, gara-gara fitnah yang tersebar dan kekecohan konflik keluarganya di media sosial, dia terpaksa berdepan dengan penangguhan penerbangannya yang dijadualkan pada Khamis minggu lalu.

“Alhamdulillah hari ini saya terbang ke China selepas penerbangan saya terpaksa ditangguhkan disebabkan fitnah orang tidak bertanggungjawab.

“Hari ini Allah SWT bagi jalan untuk terus bekerja. Segala dugaan yang berlaku ada hikmahnya,” tulisnya menerusi sebuah kapsyen di akaun TikTok miliknya.

Selain secara sinis berterima kasih kepada pemfitnah, Syafiq turut meminta Shila Amzah untuk segera meminta maaf kepada ibu mereka, Fauziah Sarman.

“Terima kasih pada semua yang telah fitnah kami (saya, mak, Syada and Eiza). Saya memaafkan anda semua.

“Semoga Allah buka pintu hati kalian untuk lebih menilai diri sendiri sebelum menilai org lain,”katanya.

Sebelum ini industri seni heboh memperkatakan kemelut keluarga Shila Amzah apabila adiknya, Syada mencari rumah sewa dan mendakwa dihalau dari rumah milik di Hulu Langat.

Minggu lalu, Shila turut meminta seorang wanita bernama Eiza, yang dipercayai kekasih adiknya, untuk keluar dari rumah miliknya selewat-lewatnya pada Jumaat sebelum tindakan selanjutnya diambil.

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya