Coolio ditemukan mati dalam bilik air - Utusan Malaysia

Coolio ditemukan mati dalam bilik air

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KUALA LUMPUR : Penyanyi rap 90-an, Coolio yang popular dengan lagu, Gangsta’s Paradise disahkan meninggal dunia, semalam.

Menurut laporan media antarabangsa, Coolio atau nama sebenarnya, Artis Leon Ivey Jr, 59, ditemukan tidak sedarkan diri di bilik air ketika berada di rumah seorang rakannya.

Menurut pengurusnya, Jarez Posey, Coolio berada di kediaman kawannya pada petang semalam sebelum meminta kebenaran untuk menggunakan tandas.

“Coolio tidak keluar dari bilik air sehingga dipanggil rakannya, tetapi tiada jawapan.

“Rakannya bertindak untuk masuk ke bilik air kerana bimbang dengan keadaan Coolio yang tidak membalas panggilannya. Apabila dia masuk ke tandas, rakannya terkejut Coolio terbaring di atas lantai tidak sedarkan diri.

“Pihak paramedik yang tiba di lokasi mengesahkan Coolio sudah meninggal dunia dipercayai akibat serangan jantung,” katanya.

Menurut laporan itu lagi, siasatan awal pihak polis tidak menjumpai barang terlarang, manakala bedah siasat akan dilakukan bagi mencari punca kematian Coolio.

Pada 1994, Coolio mendedahkan dirinya pernah terbabit dengan isu penyalahgunaan dadah sebelum berjaya keluar daripada ketagihannya selepas bekerja sebagai anggota bomba.

Coolio mula aktif dalam dunia muzik sejak 80-an. Pada 1995, namanya mula popular selepas mengeluarkan single Gangsta’s Paradise.

Selain lagu tersebut, Coolio turut popular menerusi lagu Fantastic Voyage, It’s All The way Live (Now) dan C U When U Get There.

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, Telegram, TikTok & WhatsApp Channel

BERITA BERKAITAN