Rasai pengalaman #GoBoundless dengan telefon pintar terbaharu TECNO PHANTOM X - Utusan Malaysia

Rasai pengalaman #GoBoundless dengan telefon pintar terbaharu TECNO PHANTOM X

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

JENAMA telefon pintar TECNO mengumumkan pelancaran PHANTOM X, model mercu baharu. Seiring dengan pelancaran itu, TECNO turut menamakan wira badminton negara Datuk Wira Dr Lee Chong Wei, sebagai duta jenama Malaysia baharunya.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif TECNO Malaysia Taiman Zheng, pengenalan PHANTOM X di Malaysia merupakan pencapaian penting buat TECNO setelah mereka komited untuk membawa inovasi premium yang berani dan lebih baik, sekali gus menyemai keyakinan pada masa depan lebih baik.

“PHANTOM X dihasilkan untuk memperkasakan kemodenan individu dengan mengenepikan kebiasaan, sentiasa berusaha untuk berjaya dan mempunyai cita-cita untuk mencapai sasaran pada tahap baharu.

“Justeru, kami memilih Datuk Lee Chong Wei sebagai duta baharu. Beliau merupakan individu yang sinonim dengan intipati jenama kami, ‘Stop At Nothing.’ Beliau juga merupakan individu yang serba boleh dan mempunyai kualiti yang luar biasa, sebagaimana pelancaran produk terbaharu kami, PHANTOM X.”

Bercakap pada pelancaran PHANTOM X, Datuk Wira Dr Lee Chong Wei berkata pelantikan sebagai duta jenama TECNO baharu merupakan satu penghormatan buatnya.

Beliau turut berharap usaha sama ini dapat memberi inspirasi kepada belia Malaysia untuk #GoBoundless dan tidak berputus asa untuk mengejar impian mereka.

Dibina untuk pengguna yang mementingkan gaya dan elegan, konsep reka bentuk mewah PHANTOM X dibangunkan oleh bekas Pengarah Reka Jenama Dior, Alexis Mabille.

Selain itu, peranti ini turut diiktiraf sebagai Produk Disiplin bagi kategori produk telekomunikasi 1.08 di Anugerah Reka Bentuk iF 2022.

Teknologi, reka bentuk terbaik

PHANTOM X komited untuk membawakan inovasi jelas dan luar biasa dalam rekaan, teknologi serta menyempurnakan pengalaman, membolehkan pengguna menikmati yang terbaik daripada peranti.

Dibuat berdasarkan ujian dan prosedur pengeluaran yang kompleks, TECNO PHANTOM menawarkan ukiran tekstur permukaan kaca melengkung pertama dalam industri.

Sebagai tambahan kepada penutup belakang kaca sutera pertama industri teknologi, peranti ini turut menampilkan Skrin 3D dan sudut keemasan 36.5 darjah untuk cengkaman dan keselesaan yang dipertingkatkan.

Skrin bersaiz 6.7″ juga membolehkan pengguna menikmati filem dan pengalaman permainan yang menyeronokkan.

Selain itu, skrin 3D tanpa bezel dengan sudut lentur sehingga 70 darjah, membolehkan teks dan gambar diadun dengan lebih lancar dalam paparan tanpa had di sekeliling peranti.

Skrin Tanpa Had dan ciri FHD+ AMOLED memberikan paparan terbaik yang lancar dan diperkemas.

Prestasi kamera tanpa had

Sistem kamera berkuasa pada PHANTOM X merangkumi dwi-kamera hadapan dan tiga kamera belakang.

Selain daripada keupayaan zum 30x dan sudut lebar 120 darjah pada kamera belakang, PHANTOM X juga dilengkapi kamera Ultra-Malam 50MP terkemuka industri dengan Sensor Ultra-Besar, menjadikannya mudah untuk merakam gambar yang jelas dan profesional.

Sensor Ultra-Malam dalam kamera Ultra-Malam 50MP membolehkannya menerima 33 peratus lebih cahaya dari persekitaran berbanding kamera 108MP dengan sensor 1/1.5-inci.

Dengan resolusi piksel 2.4m, pengguna boleh mengalami julat ISO yang lebih luas, kurang gangguan dan pendedahan yang lebih baik.

Model 4-dalam-1 pada peranti ini juga memberikan kualiti foto terbaik walaupun dalam keadaan pencahayaan yang mencabar.

Merakam setiap perincian dalam swafoto dengan kamera 48MP Ultra-Jelas juga sangat mudah selain bagus untuk swafoto solo serta berkumpulan dengan adanya fungsi sudut Ultra-Lebar 105 darjah yang dibantu AI.

Algoritma penukaran pengesyoran wajah AI yang dibangunkan sendiri juga secara automatik akan mengesyorkan pengguna untuk beralih kepada mod rakaman ultra lebar apabila beberapa wajah dikesan.

PHANTOM X juga hadir dengan lensa makro Potret Emas 50mm dengan jarak fokus pendek untuk penangkapan potret terperinci, setanding kanta potret profesional.

Pengguna juga boleh memilih tujuh kesan pencahayaan potret yang berbeza tanpa menukar latar belakang foto.

Selain itu, tiga skema warna potret profesional turut tersedia bagi menyokong pelbagai ton kulit serts memenuhi keperluan estetika berbilang persekitaran.

Dengan Mod Super Malam PHANTOM X, sesi fotografi malam kini menjadi lebih mudah.

Walaupun dalam persekitaran gelap kurang daripada 0.1 lux, PHANTOM X boleh menghasilkan butiran yang lebih jelas daripada mata kasar dengan kamera yang dikuasakan algoritma dengan menggunakan pembahagian AI dan perlindungan malam.

Pada masa yang sama, ia juga mengoptimumkan ketulenan gambar, kelajuan pemfokusan dan keperluan warna pada waktu malam.

PHANTOM X juga memudahkan pengguna merakam pemandangan bandar dengan Super Night View 3.0, selain mengambil potret elegan pada waktu malam dengan bantuan Super Night Portrait.

Prestasi tanpa had

PHANTOM X menawarkan prestasi cemerlang, menjadikannya telefon pintar terkini dengan kapasiti storan yang besar, bateri berkuasa serta reka bentuk UI dan OS yang cekap.

Pengguna boleh merakam imej dan filem dengan bateri 4700mAh dan teknologi bersepadu memori 8+5GB RAM dan storan 256GB.

Apabila dicas sepenuhnya, ia mempunyai hayat bateri selama 30 hari, 16 jam penstriman video dan sembilan jam mesyuarat video.

Hanya 30 minit masa pengecasan dengan pengecasan pantas 33W akan meningkatkan hayat bateri sebanyak 70 peratus, manakala 60 minit pengecasan akan menghidupkan peranti sepenuhnya.

Selain itu, PHANTOM X telah dipertingkatkan secara menyeluruh dalam reka bentuk UI, operasi pintar dan prestasi sistem, menghasilkan kecekapan dan kemudahan penggunaan.

PHANTOM X juga menampilkan sokongan suara AI terkemuka industri yang telah menguasai bahasa Inggeris dan boleh bertindak balas terhadap arahan walaupun tanpa sambungan internet.

Hanya aktifkan Ella dengan memanggil “Hai Ella” setiap kali pengguna perlu membuat panggilan telefon, menetapkan penggera, memainkan muzik, memulakan mod pemanduan dan banyak lagi.

PHANTOM X juga dilengkapi fungsi transkripsi langsung AI yang boleh menyalin lebih daripada 70 bahasa, membolehkan pengguna berkomunikasi dengan lebih daripada 80 peratus penduduk dunia.

Keupayaan komunikasi dan akses masa nyata juga direka bentuk untuk perbualan interaktif dengan khalayak yang besar.

Selain itu, untuk dokumen perniagaan, ciri pembetulan Dokumen Fotografi satu butang mengesan kesilapan data dengan ketepatan pintar dan mengekstrak perkataan daripada sebarang jenis imej.

PHANTOM X juga menyediakan beberapa ciri keselamatan untuk memelihara privasi pengguna. Ia berfungsi sama seperti “Peek Proof,” dengan penyembunyian penyulitan aplikasi yang menghalang kebocoran maklumat.

Walaupun pengguna kehilangan PHANTOM X secara tidak sengaja, ciri anti kecurian akan memberi isyarat dan mengunci peranti dari jauh. Hanya pemilik boleh membuka kunci telefon pintar mereka, memastikan maklumat peribadi dan sensitif disimpan dengan selamat.

Penderia cap jari ultra nipis di belakang skrin membolehkan pengguna membuka kunci PHANTOM X dalam masa kurang daripada 0.4 saat.

PHANTOM X kini boleh didapati dalam dua warna, Van Gogh’s Starry Night dan Monet’s Summer di semua rangkaian TECNO dan pengedar sah di Malaysia.

Pelanggan yang membeli 2,000 PHANTOM X pertama di Malaysia akan menerima set TECNO bud serta perlindungan jaminan setengah tahun secara percuma.

Dapatkan PHANTOM X dan produk TECNO yang lain menerusi Shopee TECNO Malaysia.

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya