fbpx

29 Jun 2022, 9:34 am

  TERKINI

Mudah bekerjasama dan profesional, itulah Adibah Noor -Syafinaz Selamat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA: Penyanyi dan guru vokal, Datuk Syafinaz Selamat, memuji keperibadian penyanyi dan pelakon, Allahyarham Adibah Noor ketika bekerja.

Menurut Syafinaz, penyanyi lagu Terlalu Istimewa itu adalah seorang anak seni yang mudah bekerjasama dan profesional.

“Saya kenal arwah sudah lama, bukan di program Gegar Vaganza (GV) sahaja. Adibah seorang yang boleh serius, boleh terhibur. Dia mengikut keadaan pada masa itu.

“Kali terakhir saya bekerja dengan dia adalah untuk persembahan pembukaan Anugerah Juara Lagu ke-34 (AJL34). Dia seorang yang senang bekerjasama.

“Walaupun dia penyanyi lama dalam industri ini, dia tidak pernah complain. Malah, seorang yang profesional. Itulah Adibah Noor,” katanya kepada Utusan Malaysia.

Syafinaz berkata demikian ketika ditemui di Majlis Konvokesyen Badan Peneraju Industri Seni Budaya 2022 yang berlangsung di Kementerian Pelancongan, Seni Dan Budaya (Motac), Putrajaya, semalam.

Pada majlis tersebut , Syafinaz Selamat turut menjadi penerima penghargaan dan pengiktirafan selain artis ternama lain seperti Misha Omar, Jaclyn Victor, Mubarak Majid, Amran Nasruddin serta Zuhairi Ibrahim.

Mengulas lanjut, juri tetap GV8 itu turut menyifatkan Allahyarham seorang yang terbuka dalam menerima kritikan ketika menjadi salah seorang finalis program realiti tersebut.

“Bila saya bekerja dengannya, saya dapati mudah. Selain itu, ketika di GV8, dia juga seorang yang terbuka menerima kritikan.

“jika dia tidak terbuka, kenapa dia masuk? Bagi saya, setiap artis yang memasuki program berkenaan sudah tahu apa yang akan mereka hadapi.

“Takkan lah puji sahaja, mestilah ada kritikan juga. Kalau bukan daripada juri, daripada netizen,” ujarnya.

Tambahnya, perkara yang boleh dipelajari artis lain adalah sikap terima kritikan dan sentiasa memperbaiki diri untuk menjadi lebih baik.

“Seperti pada minggu ketujuh, Adibah sendiri mengakui tidak melakukan dengan baik. Tetapi dia tetap profesional.

“Jadi, itulah perkara yang kita boleh belajar daripada dia. Kalau kita silap, terimalah dan perbaiki diri. Setiap minggu dia cuba lakukan yang lebih baik,” jelasnya.

 

POPULAR

KOSMO! TERKINI