WeHome lancar perkhidmatan inovatif, pacu revolusi ekonomi negara - Utusan Malaysia

WeHome lancar perkhidmatan inovatif, pacu revolusi ekonomi negara

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA: WeHome, sebuah platform e-dagang rentas sempadan terkemuka melancarkan perkhidmatan inovatifnya secara rasmi di Malaysia, memberikan penyelesaian transformatif kepada cabaran yang dihadapi oleh perniagaan dan individu dalam era digital.

Dengan komitmen yang teguh untuk memperkukuh ekonomi dan menangani masalah kos sara hidup, WeHome memperkenalkan satu rangkaian perkhidmatan yang komprehensif yang direka khusus untuk memperkasakan perniagaan dan merangsang pertumbuhan ekonomi.

Menurut kenyataan, empat platform perkhidmatan utama WeHome termasuk platform perniagaan-ke-perniagaan (B2B) atau perniagaan-ke-pengguna (B2C) dalam talian yang memudahkan urus niaga lancar antara perniagaan dan pengguna, menawarkan peluang perdagangan global dan mendorong pengembangan ekonomi.

Ujarnya, platform kedua adalah Platform Gudang Awan: “Sistem gudang super” (WMS dan CMS) yang canggih dalam
memastikan operasi yang cekap dan selamat, membolehkan pengurusan rantaian bekalan yang lancar dan kepuasan pelanggan yang lebih baik.

“Platform ketiga adalah Platform Logistik di mana WeHome menyediakan perkhidmatan logistik yang fleksibel dan kos
berpatutan, memastikan penghantaran yang boleh dipercayai dan tepat pada masanya untuk penghantaran domestik dan antarabangsa.

“Ini membantu perniagaan untuk mengembangkan jangkauan dan menjalankan pemasaran ke pasaran baharu.

“WeHome juga menawarkan Platform Rantaian Bekalan Kewangan yang membantu mendepani cabaran ekonomi yang dihadapi oleh perniagaan, sejajar dengan dasar dan cadangan kerajaan untuk mengatasi kemiskinan dan menggalakkan pertumbuhan yang mampan,” katanya.

Sementara itu, Pengarah WeHome, Christina Ng berkata, pelancaran WeHome di Malaysia adalah misi utama syarikat untuk merevolusikan perdagangan rentas sempadan.

“Dengan platform bersepadu kami, sistem gudang yang canggih dan komitmen kami yang teguh terhadap kepuasan pelanggan, WeHome memperkuat kekuatan ekonomi perniagaan dan individu.

“Kami seiring dengan cadangan Kerajaan Madani, akan berusaha untuk mengatasi masalah kos sara hidup yang dihadapi oleh rakyat Malaysia,” ujarnya.

WeHome Malaysia, yang berada di barisan hadapan Perdagangan Rentas Sempadan 5G, turut memperkenalkan kelebihan tambahan iaitu pameran produk dan pusat pengalaman di sebuah bilik pameran yang luas di The Mines serta gudang e-Dagang rentas sempadan yang memastikan masa penghantaran yang singkat, menghantar pesanan secara langsung dari
Pusat Sehenti yang menggabungkan produk dari China, Malaysia dan negara lain.

Selain itu, WeHome menyediakan menyediakan ruang pejabat percuma yang lengkap untuk penstriman langsung dan peniaga e-dagang, merangsang keusahawanan dan membolehkan mereka berkembang tanpa memerlukan pejabat fizikal yang sekali gus mengurangkan kos operasi dan menggalakkan pertumbuhan perniagaan.

Ruang studio percuma oleh WeHome memperkasakan bakal usahawan, pekerja bebas, pemasar dalam talian dan pemilik kedai untuk mencipta kandungan yang menarik untuk platform seperti TikTok, Facebook, dan Instagram Live.

Ini mengembangkan kehadiran mereka dalam talian dan meningkatkan interaksi pelanggan. – UTUSAN

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, Telegram, TikTok & WhatsApp Channel

BERITA BERKAITAN