realme C53 telefon pintar lasak, lepasi enam ujian kualiti

realme C53 telefon pintar lasak, lepasi enam ujian kualiti

realme
realme C53 telefon pintar lasak yang lulus enam ujian kualiti.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

BOLEHKAH telefon pintar digunakan sebagai tukul untuk mengetuk paku bagi membetulkan meja yang rosak? 

Rasanya mustahil. Pasti skrin telefon berkenaan pecah seribu jika ia dijadikan tukul. Jangankan dibuat tukul, jatuh dari meja yang tinggi pun sudah cukup untuk membuatkan skrin telefon kita pecah berderai. 

Tetapi jangan kita tidak percaya, telefon pintar realme C53 ditampilkan dengan skrin yang tahan lasak, hingga  boleh digunakan untuk mengetuk paku. Bayangkan betapa kuatnya skrin yang didatangkan bersama telefon ini di mana ia tidak terjejas sedikitpun walaupun digunakan untuk memukul paku besi. 

Rasanya andai dijatuhkan dari bangunan setinggi lima tinggal sekali pun, realme C53 mampu bertahan dan tidak akan pecah seperti mana telefon pintar lain. 

realme

Ketahanan skrin telefon pintar sering menjadi masalah kepada para pengguna telefon pintas, kerana dalam aktiviti harian kita tidak boleh elak daripada menyebabkan telefon itu terjatuh. 

Sama jatuh dari meja, katil, dari poket dan sebagainya ia bahagian utama yang akan terjejas adalah skrin. 

Kerana itu realme dianggap sebagai telefon pintar bergelar juara. Maksudnya, ia cipta untuk tahan lebih lama berbanding telefon lain di pasaran. Dengan itu ia akan menjadi kecintaan pemiliknya selama bertahun-tahun tanpa perlu risau skrin akan pecah dan sebagainya. 

Setiap telefon yang dihasilkan akan melalui proses ujian kualiti dan ketahanan yang maksimum.  

realme C53 melalui enam ujian standard jaminan kualiti untuk memastikan ia tahan lama termasuk ujian bateri, ujian jatuhan dan beberapa ujian lasak lain serta proses kualiti dan keselamatan yang ekstrim. 

Ini adalah telefon yang memberikan prestasi yang boleh diyakini bulan untuk sebulan atau setahun dua tetapi untuk bertahun-tahun lamanya. 

Bagi mereka yang selalu terlibat dalam aktiviti lasak, telefon pintar dengan ketahanan ekstrem pada skrin sudah tentu akan menjadi pilihan. realme C53 terbukti memenuhi ciri-ciri kerana ia telah melalui ujian ketahanan ekstrem seperti dijadikan tukul untuk mengetuk paku pada meja. 

Seperti tidak percaya, skrin jenama telefon yang sedang berkembang pantas di peringkat global itu ternyata melepasi ujian lasak berkenaan. 

C53 adalah adalah antara Siri C yang diumumkan pada 2 Mac lalu termasuk pelancaran realme C55 telah mencapai kejayaan besar. 

realme C53 dilancarkan yang akan menjadi game changer bagi pasaran telefon pintar peringkat permulaan dengan menetapkan standard baharu untuk segmen ini. 

Ia menjadi game changer kerana bukan sahaja mampu milik, tetapi memiliki ketahanan skrin yang luar biasa yang mana ciri itu tidak dimiliki telefon pintar lain. 

C53  mengekalkan Piawaian Juara Siri C dengan mematuhi peningkatan strategik dan memberi tumpuan keperluan utama pengguna bagi memastikan ia menjadi pilihan utama yang tidak dipertikaikan dalam segmen tersebut. 

Selain skrinnya yang tahan lasak, sebagai telefon pintar yang menjadi game changer untuk peringkat permulaan, realme C53 menampilkan tiga lago ciri terbaik.  

C53 menamatkan era era pengecasan perlahan dengan menampilkan pengecasan pantas 33W pertama dalam segmen tersebut.  

realme

Dengan storan RAM dinamik + 128GB sehingga 12GB, C53 menyasarkan untuk menjadikan storan besar sebagai standard baharu untuk telefon pintar peringkat permulaan.  

Ia juga telah merealisasikan badan Ultra Slim 7.49mm paling nipis dalam segmen dengan reka bentuk Juara Berkilat yang inovatif. 

C53 menyediakan pengecasan terpantas dalam segmen dengan teknologi pengecasan voltan tinggi dan arus rendah. Berbanding dengan pendahulunya C33 dengan cas 10W, C53 telah meningkatkan kelajuan pengecasannya sebanyak 100 peratus.  

Dengan bateri besar 5000mAh, anda juga boleh menikmati hayat bateri sehingga 38 hari siap sedia, dan 36 jam panggilan. 

Terima kasih kepada algoritma penalaan pintar VCVT 

C53 boleh melaraskan voltan dan arus secara bijak, meningkatkan kecekapan pengecasan. Selain itu, algoritma pengoptimuman pengecasan titisan VFC, yang bertujuan untuk meningkatkan kecekapan selang pengecasan sebanyak 90 peratus-100 peratus, boleh meningkatkan kelajuan pengecasan titisan sehingga 200 peratus. 

Perlindungan caj 

Untuk menjamin keselamatan pengecasan dalam penggunaan harian, C53 disokong dengan baik oleh sistem perlindungan lima teras pintar: perlindungan lebihan cas, perlindungan lebihan voltan, perlindungan lebihan arus, perlindungan lebih suhu dan perlindungan kes ekstrem. 

Storan terbesar  

realme C53 dipasangkan dengan sehingga 12GB RAM dinamik dan 128GB ROM, yang merupakan storan terbesar yang boleh anda perolehi dalam segmen ini. 

Dengan Teknologi DRE Dynamic RAM Expansion, realme C53 boleh mengembangkan 6GB RAM sehingga 6GB untuk menikmati pengalaman seperti 12GB, membolehkan pengalaman penggunaan yang lebih lancar. 

Terima kasih kepada memori besar 128GB, anda boleh menikmati 28,000+ foto dan menyimpan 450+ episod siri TV.  

Memori yang besar memberikan anda pengalaman pengguna tanpa bimbang. (Berdasarkan 4MB setiap foto, 250MB setiap episod siri TV 720P) 

Selain itu, C53 menyokong dua kad SIM Nano dan satu kad MicroSD pada masa yang sama, menghasilkan pengembangan storan sehingga 2TB. 

Kamera utama 50MP peneraju segmen 

realme C53 menampilkan kamera utama 50MP dengan apertur f/1.8 dan kanta 5P. Dengan peleraian tingginya, anda boleh mendapatkan akses mudah untuk menangkap butiran yang jelas dan boleh mengeluarkan foto piksel besar sehingga 8160*6144. Dan terdapat juga lensa B&W f/3.0 dan kamera swafoto 8MP. 

Fungsi imej yang inovatif juga memberikan pengalaman penggunaan kamera yang lebih baik. 

Selain itu, pengguna boleh mencipta imej dalam gaya pilihan mereka dengan pelbagai mod kamera termasuk Mod 50MP, Video, Mod Malam, paparan Panoramik, Pakar, Selang Masa, Mod Potret, HDR, Pengecaman Adegan AI, Penapis dan Gerakan Perlahan. 

Reka bentuk Shiny Champion yang ceria 

Dengan terus mengoptimumkan struktur dalamannya, realme C53 menampilkan badan 7.49mm paling nipis dalam segmen serta dalam realme C Series.  

Dan C53 dipasangkan dengan reka bentuk bezel sudut kanan yang popular yang secara amnya hanya boleh dilihat pada model perdana mewah.  

Dengan ini, anda boleh mengalami rasa genggaman yang selesa dan di tangan. 

Reka bentuk Juara  

Siri C realme menggalakkan pengguna untuk mengejar dan menikmati detik juara mereka, dan C53 merangkuminya di belakangnya.  

Tekstur garisan keemasan dan kesan cahaya keemasan di bahagian belakang menyerupai reben emas dan lampu sorotan, menyerlahkan detik juara dengan kegembiraan dan rasa kebanggaan kejuaraan.  

Terima kasih kepada inspirasi, C53 menghasilkan reka bentuk Shiny Champion dalam dua warna iaitu Champion Gold dan Mighty Black. 

Untuk menjadikan bahagian belakang C53 lebih menarik dan direka dengan baik, realme melaksanakan proses lanjutan padanya. C53 mempunyai salutan kecerunan filamen emas segmen pertama.

Harga RM599 

realme C53  (6GB+128GB) berada di pasaran dengan harga RM599 dan ia boleh didapati di Shopee rasmi realme Malaysia dan Lazada Flagship Store, Realme Official TikTok Shop dan realme Authorised Dealer Malaysia mulai 7 Jun.  

Kelebihan realme C53  

 • Caj SUPERVOOC 33W 
 • Sehingga 12GB RAM Dinamik + ROM 128GB 
 • Kamera AI 50MP 
 • 7.49mm Ultra Slim 
 • Rekaan Juara Berkilat 
 • Bateri Besar 5000mAh 
 • Paparan 90Hz 17.13cm(6.74”). 
 • Chipset Octa-core yang berkuasa 
 • Memori Luaran Sehingga 2TB 
 • Kapsul Mini 
 • Caj SUPERVOOC 33W segmen pertama 
 • C53 menampilkan pengecasan 33W segmen pertama dengan bateri besar 5000mAh 
 • Prestasi pengecasan C53: Caj kepada 50% dalam 31min. 
Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, Telegram, TikTok & WhatsApp Channel

BERITA BERKAITAN