Ozil bakal beraksi dalam Liga 1 Indonesia musim depan - Utusan Malaysia

Ozil bakal beraksi dalam Liga 1 Indonesia musim depan

MESUT OZIL
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA: Mesut Ozil mencuri tumpuan peminat bola sepak Indonesia apabila kelab milik selebriti terkenal negara itu, Raffi Ahmad iaitu Rans Cilegon dikatakan mahu mendapatkan bekas bintang Real Madrid dan Arsenal tersebut ke Liga 1 Indonesia musim depan.

Rans Cilegon dikatakan telah mencapai persetujuan dengan kelab yang diwakili Ozil ketika ini, Fenerbahce yang kini beraksi dalam liga utama Turki.

Kejayaan muncul naib juara Liga 2 Indonesia musim lalu membolehkan Rans Cilegon dinaikkan pangkat ke Divisyen 1 musim ini, dan pasukan itu bercadang membawa masuk nama besar untuk memperkuatkan skuad.

Menurut CNN Indonesia, Ozil, 33, yang membantu Jerman muncul juara Piala Dunia 2014, selain menghuni tangga ketiga pada 2010 menikmati gaji 86,000 pound (RM490,000) seminggu di Fenerbahce.

“Meskipun agak mencurigakan, namun Presiden RANS Cilegon FC, Raffi Ahmad telah datang ke Turki untuk mengunjungi kelab sejak beberapa bulan lalu sebelum mencapai persetujuan dengan Mesut Ozil,” tulis media Turki, Fotospor.

Raffi dalam satu video ringkas turut mengulas peluang membawa Ozil ke dalam pasukannya menjadi lebih terbuka selepas mereka dinaikkan ke liga utama musim ini.

“Mesut Ozil berminat untuk menyertai Liga 1 musim depan. Saya telah berkomunikasi dengannya melalui WhatsApp dan saya boleh katakan kami telah membuat perjanjian,” kata Raffi.

Semuanya bermula dengan kunjungan ke Rans Entertainment, saluran hiburan milik Raffi Ahmad-Nagita Slavina ke Fenerbahce pada 2021 untuk menerokai pelbagai kerjasama.

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, Telegram, TikTok & WhatsApp Channel

BERITA BERKAITAN