Laksa Lobster Sarawak Dapur Lanchot tarik pengunjung

Laksa Lobster Sarawak Dapur Lanchot tarik pengunjung luar negara

Mazalan Mahmud
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Kuching, Sarawak sememangnya terkenal dengan keunikan kepelbagaian makanannya. Jadi, tidak hairanlah jika bandar itu disenaraikan dalam Rangkaian Bandar Kreatif Pertubuhan Pendidikan Kebudayaan dan Saintifik Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNESCO) bagi kategori gastronomi. Malah laksa Sarawak juga berjaya memperoleh kedudukan teratas dalam penilaian terhadap makanan Asia, berdasarkan kajian maklum balas dalam kalangan orang ramai.     Bahan-bahan utama untuk membuat laksa Sarawak adalah bihun, pes laksa Sarawak, isi ayam, udang, santan dan…

Sokong kewartawanan kami

PERCUMA

1 bulan

1 Bulan / RM4.99

Sehari hanya RM0.17

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN