Anwar solat sunat Aidiladha dengan warga Putrajaya

Anwar solat sunat Aidiladha dengan warga Putrajaya

ANWAR Ibrahim tiba di Masjid Putra, Putrajaya kira-kira pukul 8.20 pagi tadi bagi menunaikan solat sunat Aidiladha bersama warga Putrajaya. - UTUSAN/AMIR KHALID
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim meraikan keberkatan Aidiladha dengan menunaikan solat sunat hari raya bersama kira-kira 20,000 jemaah di Masjid Putra, di sini pagi ini.

Anwar yang tiba di Masjid Putra kira-kira pukul 8.20 pagi disambut Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Datuk Hakimah Mohd. Yusof sebelum masuk ke dewan utama bagi menunaikan solat sunat Aidiladha.

Turut hadir bagi sama-sama menunaikan solat sunat tersebut ialah bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad selain Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail.

Untuk rekod, ini merupakan solat sunat Aidiladha pertama Anwar bersama warga Putrajaya sebagai Perdana Menteri selepas dilantik menerajui pentadbiran kerajaan pada November lalu.

Solat sunat Aidiladha pada pagi ini dipimpin Imam Besar Masjid Putra, Ustaz Salahuddin Ghozali sebelum menyampaikan khutbah bertajuk ‘Nilai Pengorbanan’.

Dalam pada itu, ibadah korban di Masjid Putra pula diadakan pada Ahad ini di mana sebanyak 11 ekor lembu akan dikorbankan. – UTUSAN

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya