fbpx

Nurul Izzah, Yin Shao Loong bernikah

ANWAR Ibrahiim bersama Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail selepas pernikahan Nurul Izzah dan Yin Shao Loong di Kajang. - FACEBOOK NURUL IZZAH

KUALA LUMPUR: Setelah sekian lama hidup solo, Ahli Parlimen Permatang Pauh, Nurul Izzah Anwar kini kembali bergelar isteri kepada seorang penyelidik kanan.

Menerusi laman Facebook Nurul Izzah, pernikahan itu berwalikan bapanya, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, petang semalam.

Majlis pernikahan antara Nurul Izzah, 42 dan suaminya, Yin Shao Loong, 46, hanya dihadiri oleh ahli keluarga yang terdekat.

Terdahulu sebuah portal melaporkan majlis pernikahan Puteri Reformasi itu diadakan di kediaman Anwar di Sungai Long, Kajang.

Menurut sumbernya, mereka telah lama berkenalan tetapi berjaya merahsiakan hubungan itu dengan hanya beberapa rakan rapat dan ahli keluarga yang mengetahuinya.

Shao Loong pernah berkhidmat sebagai pengarah komunikasi strategik di Pejabat Menteri Besar Selangor semasa tempoh perkhidmatan Ahli Parlimen Gombak, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.

Shao Loong juga dikatakan pernah berkhidmat sebagai pengarah eksekutif Institut Pemikir Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang diketuai oleh Nurul Izzah.

Nurul Izzah pernah mendirikan rumah tangga bersama ahli perniagaan, Raja Ahmad Shahrir Iskandar Raja Salim pada 2003 dan berpisah pada 15 Januari 2015.

Mereka dikurniakan dua orang anak, masing-masing berusia 15 tahun dan 13 tahun. – UTUSAN

BERITA BERKAITAN

Menarik di Kosmo!