Sajian cita rasa rempah enam sekawan - Utusan Malaysia

Sajian cita rasa rempah enam sekawan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

SEBAGAI sebuah negara berbilang bangsa, tentunya menu yang disajikan di Melting Pot Cafe, Hotel Concorde, Kuala Lumpur turut mewakili pelbagai kaum. Ia merupakan satu keunikan apabila aneka sajian tersebut dihidangkan sebagai juadah berbuka puasa. Kepelbagaian itu menerusi penggunaan bahan asas masakan iaitu rempah ratus utama yang menjadi pilihan cef khusus untuk bufet Ramadan bertemakan ‘Citarasa 6 Sekawan’. Seramai 30 kakitangan dapur menggunakan secara bersama atau berasingan rempah enam sekawan iaitu lada hitam, buah keras, buah pelaga, bunga cengkih, kulit kayu manis dan bunga lawang ke dalam masakan. Antara masakan yang…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya