Resipi warisan Dendeng Station juadah istimewa Ramadan - Utusan Malaysia

Resipi warisan Dendeng Station juadah istimewa Ramadan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

JOHOR BAHRU 7 Jun – Antara salah satu juadah yang menjadi kegemaran umat Islam semasa bulan Ramadan ialah daging dendeng, iaitu daging lembu yang diperap dengan rempah istimewa, kemudian dimesin hingga nipis dan dipanggang. MAISARAH MOHD. MUSTAZA menunjukkan daging dendeng keluaran Dendeng Station yang sesuai dijadikan juadah berbuka puasa di Bazar Ramadan Larkin, Johor, kelmarin. Memandangkan daging dendeng merupakan makanan warisan, maka seorang anak muda, Maisarah Mohd. Mustaza, 26, nekad untuk mengusahakannya di beberapa kawasan di bandar raya ini. Dengan jenama ‘Dendeng Station’, Maisarah yang me­netap di Taman Perling, di…

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

BERITA BERKAITAN

Teruskan membaca

Nikmati akses tanpa had serendah RM9.90 sebulan

Sudah melanggan? Log Masuk untuk membaca berita sepenuhnya