Beliau berkata, MIC juga sudah menyerahkan senarai calon PRU14 kepada Pengerusi Barisan Nasional (BN) yang juga Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk diperhalusi.

"Selepas perdana menteri menentukan calon sesuai, senarai akhir akan kita serahkan kepada SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia) untuk proses saringan. Untuk kali ini, kita ketengahkan ramai calon muda.

"Ini bermaksud bahawa BN mempunyai banyak pilihan pemimpin dan ada cukup calon untuk diangkat. Saya yakin dengan keputusan perdana menteri dan kepimpinan BN berkaitan hal ini," katanya selepas Majlis Makan Malam Deepavali anjuran MIC Negeri Sembilan, malam tadi.

Yang turut hadir, Menteri Besar Negeri Sembilan yang juga Pengerusi BN negeri, Datuk Seri Mohamad Hasan; Ketua Penerangan MIC Kebangsaan, Datuk V.S. Mogan; dan Pengerusi Badan Perhubungan MIC negeri, Datuk L.Manickam.

Dalam pada itu, Dr. Subramaniam yang juga Menteri Kesihatan yakin parti itu dapat menawan kembali dua kerusi iaitu Dewan Undangan Negeri (DUN) Port Dickson dan Parlimen Teluk Kemang serta mempertahankan DUN Jeram Padang di negeri ini pada PRU14.

"Kita mensasarkan dapat meraih sokongan pengundi rakyat India di ketiga-tiga kawasan itu iaitu sebanyak 65 peratus. Saya yakin kita boleh menang terutamanya di DUN Port Dickson dan Parlimen Teluk Kemang kerana semua isu telah kami selesaikan baik dari segi isu rumah, sekolah dan kuil serta kita juga boleh menang di DUN Jeram Padang," tambah beliau.

Di Negeri Sembilan, MIC hanya memenangi DUN Jeram Padang yang diwakili Manickam dengan majoriti 2,691 undi namun tewas di kerusi Port Dickson dan Teluk Kemang, dengan kedua-duanya dimenangi PKR. - BERNAMA