Pra-pesanan di Malaysia boleh dibuat mulai pukul 5 petang hari ini sehingga 18 Ogos depan dan telefon pintar itu akan memberikan kebebasan kepada pengguna untuk bekerja dengan cara yang mereka mahu dan mempamerkan semangat kreatif mereka, semuanya secara mudah alih, kata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif bahagian Teknologi Maklumat dan Komunikasi Mudah Alihnya, DJ Koh.

“Selama bertahun-tahun, siri Galaxy Note telah membantu jutaan pengguna setia di seluruh dunia meneruskan impian mereka dan mencapai matlamat mereka, dan dengan Galaxy Note10, Samsung membantu pengguna melakukan banyak perkara yang mereka sukai.

“Sejak dari dulu lagi, Galaxy Note telah menyediakan teknologi dan ciri terbaik terbaik,” katanya dalam satu kenyataan.

Antara ciri-ciri menarik telefon pintar itu termasuk pengecasan pantas, PowerShare tanpa wayar, sistem penyejukan wap paling nipis di dunia yang menyediakan prestasi optimum bagi permainan dan pada kelajuan paling tinggi.

Galaxy Note10 dan Galaxy Note10 + (256GB) masing-masing berharga RM3,699 dan RM4,199, manakala Galaxy Note10 + (512GB), bagi mereka yang mahukan kapasiti yang lebih besar, berharga RM4,799. - BERNAMA